FANTASTIČNA poslastica za sve ljubitelje kokosa BAUNTI TORTA kad je probate, biće bam omiljena
Kraljica među kokos poslasticama - ukus ove torte podseća na baunti čokoladicu.
Recept za baunti tortu
Sastojci:
Za biskvit:
4 jaja
8 kašika šećera
1 vanilin šećer
100 ml mleka
100 ml ulja
12 kašika brašna
1 prašak za pecivo
2 kašike kakaoa
1 limun (korica)
Za kokosov fil:
500 ml mleka
1 kašika ruma
1 burbon vanilin šećer (ili običan)
6 kašika šećera
100 g kokosa
3 kašike oštrog brašna
Za glazuru:
100 g crne čokolade
100 ml slatke pavlake
Priprema:
Za kokosov fil u manji lonac dodajte mleko, rum i šećer i zagrejte na srednjoj vatri. U međuvremenu, pomešajte kokos i brašno u drugoj posudi. Kada je mleko provrilo, smanjite vatru i dodajte kokos i brašno uz stalno mešanje. Kada provri kao puding, isključite vatru. Ostavite da se ohladi.
Za biskvit zagrejte rernu na 180, kalup obložite papirom za pečenje i premažite dno i stranice sa malo ulja. Odvojite žumanca od belanaca u odvojenim posudama. Belancima dodajte 4 kašike šećera i umutite ih dok ne postanu čvrsti snegovi. U žumanca dodajte 4 kašike šećera i vanilin šećer i miksajte dok ne posvetle. Dodajte im mleko i ulje i promešajte. U drugoj posudi pomešajte brašno, kakao i prašak za pecivo, pa ih postepeno umešajte u smesu. Dodajte rendanu koricu limuna i sneg od belanaca i lagano umešajte. Polovinu smese sipajte u kalup. Pecite oko 8 minuta na 180 dok se ne stvori korica i lagano porumeni. Izvadite koru iz rerne, pa po njoj ravnomerno rasporedite prethodno skuvan krem. Preostalom smesom za biskvit premažite kremu i pecite još 20 minuta, testirajte štapićem ili čačkalicom.
Za glazuru u manjoj šerpi zagrejte pavlaku, kada provri, isključite vatru i dodajte izlomljenu čokoladu. Nastavite da mešate dok se čokolada ne otopi. Ohlađenu tortu prelijte ohlađenom glazurom i stavite u frižider na 2-3 sata da se ohladi.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
RUM KOLAČ Brzinski desert koji se ne peče, a mekan kao duša, savršen za hladne dane
Fenomenalan desert osvojiće i one izbirljive.
BRZI LAVA KOLAČ Idealan za početnike u kuhinji i dolazak iznenadnih gostiju, a preukusan
Neodoljivi kolač topi se u ustima, a uspeva svima.
KOLAČ SA MAKOM I VIŠNJAMA Desert mekan kao duša koji budi sva čula
Fenomenalni desert nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
PUŽIĆI SA MAKOM Neodoljivo pecivo koje se odlično slaže sa šoljicom kafe
Napravite ih za doručak, a biće savršene i za večeru.
PITA OD DUNJA Savršen recept Marte Stjuart za poslasticu od koje će vam poći voda na usta
Recept čuvene američke kuvarice oduševiće i one koji ne vole slatko.
Komentari (0)