FANTASTIČNA poslastica za sve ljubitelje kokosa BAUNTI TORTA kad je probate, biće bam omiljena

alo.rs/I. V.

11:00

Slatki kutak 0

Kraljica među kokos poslasticama - ukus ove torte podseća na baunti čokoladicu.

FANTASTIČNA poslastica za sve ljubitelje kokosa BAUNTI TORTA kad je probate, biće bam omiljena
Shutterstock

 


Recept za baunti tortu

Sastojci:

Za biskvit:

4 jaja

8 kašika šećera

1 vanilin šećer

100 ml mleka

100 ml ulja

12 kašika brašna

1 prašak za pecivo

2 kašike kakaoa

1 limun (korica)

Za kokosov fil:

500 ml mleka

1 kašika ruma

1 burbon vanilin šećer (ili običan)

6 kašika šećera

100 g kokosa

3 kašike oštrog brašna

Za glazuru:

100 g crne čokolade

100 ml slatke pavlake

Priprema:

Za kokosov fil u manji lonac dodajte mleko, rum i šećer i zagrejte na srednjoj vatri. U međuvremenu, pomešajte kokos i brašno u drugoj posudi. Kada je mleko provrilo, smanjite vatru i dodajte kokos i brašno uz stalno mešanje. Kada provri kao puding, isključite vatru. Ostavite da se ohladi.

Za biskvit zagrejte rernu na 180, kalup obložite papirom za pečenje i premažite dno i stranice sa malo ulja. Odvojite žumanca od belanaca u odvojenim posudama. Belancima dodajte 4 kašike šećera i umutite ih dok ne postanu čvrsti snegovi. U žumanca dodajte 4 kašike šećera i vanilin šećer i miksajte dok ne posvetle. Dodajte im mleko i ulje i promešajte. U drugoj posudi pomešajte brašno, kakao i prašak za pecivo, pa ih postepeno umešajte u smesu. Dodajte rendanu koricu limuna i sneg od belanaca i lagano umešajte. Polovinu smese sipajte u kalup. Pecite oko 8 minuta na 180 dok se ne stvori korica i lagano porumeni. Izvadite koru iz rerne, pa po njoj ravnomerno rasporedite prethodno skuvan krem. Preostalom smesom za biskvit premažite kremu i pecite još 20 minuta, testirajte štapićem ili čačkalicom.

Za glazuru u manjoj šerpi zagrejte pavlaku, kada provri, isključite vatru i dodajte izlomljenu čokoladu. Nastavite da mešate dok se čokolada ne otopi. Ohlađenu tortu prelijte ohlađenom glazurom i stavite u frižider na 2-3 sata da se ohladi.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Komentari (0)

Loading