FANTASTIČNA poslastica za sve ljubitelje kokosa BAUNTI TORTA kad je probate, biće bam omiljena
Kraljica među kokos poslasticama - ukus ove torte podseća na baunti čokoladicu.

Recept za baunti tortu
Sastojci:
Za biskvit:
4 jaja
8 kašika šećera
1 vanilin šećer
100 ml mleka
100 ml ulja
12 kašika brašna
1 prašak za pecivo
2 kašike kakaoa
1 limun (korica)
Za kokosov fil:
500 ml mleka
1 kašika ruma
1 burbon vanilin šećer (ili običan)
6 kašika šećera
100 g kokosa
3 kašike oštrog brašna
Za glazuru:
100 g crne čokolade
100 ml slatke pavlake
Priprema:
Za kokosov fil u manji lonac dodajte mleko, rum i šećer i zagrejte na srednjoj vatri. U međuvremenu, pomešajte kokos i brašno u drugoj posudi. Kada je mleko provrilo, smanjite vatru i dodajte kokos i brašno uz stalno mešanje. Kada provri kao puding, isključite vatru. Ostavite da se ohladi.
Za biskvit zagrejte rernu na 180, kalup obložite papirom za pečenje i premažite dno i stranice sa malo ulja. Odvojite žumanca od belanaca u odvojenim posudama. Belancima dodajte 4 kašike šećera i umutite ih dok ne postanu čvrsti snegovi. U žumanca dodajte 4 kašike šećera i vanilin šećer i miksajte dok ne posvetle. Dodajte im mleko i ulje i promešajte. U drugoj posudi pomešajte brašno, kakao i prašak za pecivo, pa ih postepeno umešajte u smesu. Dodajte rendanu koricu limuna i sneg od belanaca i lagano umešajte. Polovinu smese sipajte u kalup. Pecite oko 8 minuta na 180 dok se ne stvori korica i lagano porumeni. Izvadite koru iz rerne, pa po njoj ravnomerno rasporedite prethodno skuvan krem. Preostalom smesom za biskvit premažite kremu i pecite još 20 minuta, testirajte štapićem ili čačkalicom.
Za glazuru u manjoj šerpi zagrejte pavlaku, kada provri, isključite vatru i dodajte izlomljenu čokoladu. Nastavite da mešate dok se čokolada ne otopi. Ohlađenu tortu prelijte ohlađenom glazurom i stavite u frižider na 2-3 sata da se ohladi.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

BANANA HLEB ZA PRAVE SLADOKUSCE Nema ko će mu odoleti, a priprema je tako jednostavna
Fenomenalan desert osvojiće vas od prvog zalogaja.

OČARAVAJUĆI EKLERI SA KAFOM Super idu uz omiljeni napitak, a nikad kremastiji
Mirisni i savršeni, bićete oduševljeni.

CVETIĆI VANILICE Mirisni sitni kolači koje će gosti odmah razgrabiti
Sočni i slatki, najbolje odmah stavite duplu meru.

OČARAVAJUĆI ČOKOLADNI BRAUNI Originalni američki recept za omiljeni kolač
Sladak i fenomenalan, za prave ljubitelje čokolade.

PRINCES KROFNE SA VIŠNJAMA Klasik koji ne izlazi iz mode u sočnom spoju sa voćem
Vazdušaste i mekane, savršene za proleće.
Komentari (0)