FANTASTIČNA poslastica za sve ljubitelje kokosa BAUNTI TORTA kad je probate, biće bam omiljena
Kraljica među kokos poslasticama - ukus ove torte podseća na baunti čokoladicu.
Recept za baunti tortu
Sastojci:
Za biskvit:
4 jaja
8 kašika šećera
1 vanilin šećer
100 ml mleka
100 ml ulja
12 kašika brašna
1 prašak za pecivo
2 kašike kakaoa
1 limun (korica)
Za kokosov fil:
500 ml mleka
1 kašika ruma
1 burbon vanilin šećer (ili običan)
6 kašika šećera
100 g kokosa
3 kašike oštrog brašna
Za glazuru:
100 g crne čokolade
100 ml slatke pavlake
Priprema:
Za kokosov fil u manji lonac dodajte mleko, rum i šećer i zagrejte na srednjoj vatri. U međuvremenu, pomešajte kokos i brašno u drugoj posudi. Kada je mleko provrilo, smanjite vatru i dodajte kokos i brašno uz stalno mešanje. Kada provri kao puding, isključite vatru. Ostavite da se ohladi.
Za biskvit zagrejte rernu na 180, kalup obložite papirom za pečenje i premažite dno i stranice sa malo ulja. Odvojite žumanca od belanaca u odvojenim posudama. Belancima dodajte 4 kašike šećera i umutite ih dok ne postanu čvrsti snegovi. U žumanca dodajte 4 kašike šećera i vanilin šećer i miksajte dok ne posvetle. Dodajte im mleko i ulje i promešajte. U drugoj posudi pomešajte brašno, kakao i prašak za pecivo, pa ih postepeno umešajte u smesu. Dodajte rendanu koricu limuna i sneg od belanaca i lagano umešajte. Polovinu smese sipajte u kalup. Pecite oko 8 minuta na 180 dok se ne stvori korica i lagano porumeni. Izvadite koru iz rerne, pa po njoj ravnomerno rasporedite prethodno skuvan krem. Preostalom smesom za biskvit premažite kremu i pecite još 20 minuta, testirajte štapićem ili čačkalicom.
Za glazuru u manjoj šerpi zagrejte pavlaku, kada provri, isključite vatru i dodajte izlomljenu čokoladu. Nastavite da mešate dok se čokolada ne otopi. Ohlađenu tortu prelijte ohlađenom glazurom i stavite u frižider na 2-3 sata da se ohladi.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
BAUNTI TORTA ZA PRAVE LJUBITELJE KOKOSA I dupla mera će biti malo
Priprema je jednostavna, a topi se ustima.
SNEŽNA KRALJICA TORTA Kremasta poslastica sa kokosom zbog koje komšije dolaze nepozvane
Nema ko vam neće tražiti recept.
NAJSOČNIJA KOKOS TORTA KOJU ĆETE IKAD PROBATI Beli raj na tanjiru
Kremasta i lagana, uzećete i parče više.
KOKOS TORTA PO RECEPTU IZ 1875.GODINE Jednostavna, bogata,mekana, puna čokolade i neodoljivog fila
Kremasta i slatka, ukusa koji priča priče.
POSNI SLAVSKI KOLAČ PO RECEPTU STAROM 50 GODINA Jedini recept koji vam je potreban
Gosti će biti oduševljeni ukusom.
BOMBICE OD BADEMA ZA NAJLEPŠU POSNU SLAVU Prave se maltene same, a svi ih vole
Savršeno idu uz čaj ili kafu.
BAKIN KOLAČ SA JOGURTOM MIRIŠE NA DETINJSTVO Zbog njega se krši svaka dijeta
Mirisan i sladak, nema ko će mu odoleti.
ČOKO KIKIRIKI TORTA ZA SVETOG NIKOLU Pravi se maltene sama, a po ukusu joj nema ravne
Može i dete da je napravi, a svaki zalogaj miluje nepca.
POSNI TIRAMISU ZA PRAVE KAFOLJUPCE Kolač zbog kog i komšije dolaze nepozvane
Kremast i sočan, i savršeno ide uz šoljicu kafe.
Komentari (0)