SNEŽNA KRALJICA TORTA Kremasta poslastica sa kokosom zbog koje komšije dolaze nepozvane
Nema ko vam neće tražiti recept.
Potrebno je:
Za biskvit:
- 4 jaja
- 200 g šećera
- 200 g brašna
- 100 g kokosovog brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- 150 ml mleka
- 100 ml ulja
- prstohvat soli
- vanilin šećer (opciono)
Za fil:
- 500 ml mleka
- 4 žumanca
- 150 g šećera
- 50 g brašna
- 1 kesica vanilin šećera
- 200 g putera
Priprema:
Umutite jaja sa šećerom dok ne postanu penasta smesa. Dodajte kokosovo brašno, brašno, prašak za pecivo, mleko, ulje, so i vanilin šećer. Sve dobro sjedinite. Smesu stavite u podmazan i brašnom posut okrugli kalup za tortu. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni Celzijusa oko 25-30 minuta, ili dok čačkalica umetnuta u sredinu ne izađe čista. Dok se biskvit peče, pripremite fil od vanil kreme: Umutite žumanca sa šećerom, dodajte brašno i vanilin šećer. U posebnom loncu zagrejte mleko, a zatim ga dodajte smesi sa žumancima, šećerom i brašnom. Kuvajte na srednjoj vatri uz neprestano mešanje dok se ne zgusne. Skinite s vatre i ostavite da se ohladi. Umutite puter i postepeno ga dodajte ohlađenoj vanil kremi. Sve dobro sjedinite. Kada se biskvit ohladi, prerežite ga na dva dela horizontalno. Na donji deo stavite polovinu vanil kreme, a zatim prekrijte drugim delom biskvita.
Možda vas zanima:
BAUNTI TORTA SE TOPI U USTIMA A gotova dok pristavite kafu
Kremasta i savršena, pravićete stalno.
KREMASTA TORTA SNEŽNA KRALJICA Rapsodija ukusa u svakom zalogaju
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu,
NAPOLEON TORTA Po ukusu joj nema ravne, polovina nestane dok pristavite kafu
Kremasta poslastica sa kokosom raspametiće i one izbirljive.
TROPSKA TORTA SA KOKOSOM I MANGOM I ledi i sladi u isto vreme, a pravi se maltene sama
Savršena za sve prilike.
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
POSNA ČOKOLADNA TORTA Sočna i bogata orasima, savršena za slavsku trpezu!
Ako tražite posnu tortu koja je toliko čokoladna, sočna i bogata orasima da zaseni i najskuplje poslastice, ova torta je pravi pogodak.
Komentari (0)