Italijanski klasik sa zanimljivim tvistom TIRAMISU SA PISTAĆIMA popraviće vam raspoloženje smesta
Kombinacija bogate kreme od pistaća, kremastog sira i keksa oduševiće svakog, a sama priprema ovog dekadentnog deserta više je nego jednostavna.
Tiramisu sa pistaćima
Sastojci:
Za krem:
4 žumanca
4 kašike šećera
1,5 šolje mascarpone sira
3 kašike namaza od pistaćija
1 šolja šlaga slatke pavlake
konjak
keks
Za posip:
kakao u prahu
keksi za tiramisu
Priprema:
Mikserom umutitežumanca i šećer u većoj posudi dok ne dobijete gustu i svetlo žutu masu. Dodajte maskarpone i namaz od pistaća da dobijete glatku smesu. U drugoj velikoj činiji umutite šlagi lagano ga umešajte u smesu od pistaća dok ne dobijete glatku smesu. Sipajte oko pola šoljice konjaka u posudu za namakanje. Potopite tiramisu kekse u konjak na nekoliko sekundi sa svake strane. Rasporedite tiramisu kekse u kalup ili u 4 čaše za serviranje. Preko natopljenog tiramisu keksa premazati otprilike trećinu prethodno pripremljenog krema. Dodajte sloj zdrobljenih pistaća. Ponovo dodajte sloj tiramisu keksa, sloj kreme od pistacija i sloj izmrvljenih pistacija. Ponavljajte dok se svi sastojci ne potroše. Neka poslednji sloj bude sloj kreme od pistacija i zdrobljenih pistacija. Držite tiramisu na hladnom najmanje 4 sata pre serviranja.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)