Italijanski klasik sa zanimljivim tvistom TIRAMISU SA PISTAĆIMA popraviće vam raspoloženje smesta

alo.rs/I. V.

18:08

Slatki kutak 0

Kombinacija bogate kreme od pistaća, kremastog sira i keksa oduševiće svakog, a sama priprema ovog dekadentnog deserta više je nego jednostavna.

Italijanski klasik sa zanimljivim tvistom TIRAMISU SA PISTAĆIMA popraviće vam raspoloženje smesta
Shutterstock

 

Tiramisu sa pistaćima

Sastojci:

Za krem:

4 žumanca

4 kašike šećera

1,5 šolje mascarpone sira

3 kašike namaza od pistaćija

1 šolja šlaga slatke pavlake

konjak

keks

Za posip:

kakao u prahu

keksi za tiramisu

Priprema:

Mikserom umutitežumanca i šećer u većoj posudi dok ne dobijete gustu i svetlo žutu masu. Dodajte maskarpone i namaz od pistaća da dobijete glatku smesu. U drugoj velikoj činiji umutite šlagi lagano ga umešajte u smesu od pistaća dok ne dobijete glatku smesu. Sipajte oko pola šoljice konjaka u posudu za namakanje. Potopite tiramisu kekse u konjak na nekoliko sekundi sa svake strane. Rasporedite tiramisu kekse u kalup ili u 4 čaše za serviranje. Preko natopljenog tiramisu keksa premazati otprilike trećinu prethodno pripremljenog krema. Dodajte sloj zdrobljenih pistaća. Ponovo dodajte sloj tiramisu keksa, sloj kreme od pistacija i sloj izmrvljenih pistacija. Ponavljajte dok se svi sastojci ne potroše. Neka poslednji sloj bude sloj kreme od pistacija i zdrobljenih pistacija. Držite tiramisu na hladnom najmanje 4 sata pre serviranja.
 

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Komentari (0)

Loading