Italijanski klasik sa zanimljivim tvistom TIRAMISU SA PISTAĆIMA popraviće vam raspoloženje smesta
Kombinacija bogate kreme od pistaća, kremastog sira i keksa oduševiće svakog, a sama priprema ovog dekadentnog deserta više je nego jednostavna.

Tiramisu sa pistaćima
Sastojci:
Za krem:
4 žumanca
4 kašike šećera
1,5 šolje mascarpone sira
3 kašike namaza od pistaćija
1 šolja šlaga slatke pavlake
konjak
keks
Za posip:
kakao u prahu
keksi za tiramisu
Priprema:
Mikserom umutitežumanca i šećer u većoj posudi dok ne dobijete gustu i svetlo žutu masu. Dodajte maskarpone i namaz od pistaća da dobijete glatku smesu. U drugoj velikoj činiji umutite šlagi lagano ga umešajte u smesu od pistaća dok ne dobijete glatku smesu. Sipajte oko pola šoljice konjaka u posudu za namakanje. Potopite tiramisu kekse u konjak na nekoliko sekundi sa svake strane. Rasporedite tiramisu kekse u kalup ili u 4 čaše za serviranje. Preko natopljenog tiramisu keksa premazati otprilike trećinu prethodno pripremljenog krema. Dodajte sloj zdrobljenih pistaća. Ponovo dodajte sloj tiramisu keksa, sloj kreme od pistacija i sloj izmrvljenih pistacija. Ponavljajte dok se svi sastojci ne potroše. Neka poslednji sloj bude sloj kreme od pistacija i zdrobljenih pistacija. Držite tiramisu na hladnom najmanje 4 sata pre serviranja.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

BLONDI Jednostavan kolač skupog ukusa za dane kada nemate vremena
Pravi se lako, a pojede odmah.

KOMISBROT SA KIKIRIKIJEM Klasičan slatkiš u još slasnijem izdanju, a super ide uz čaj ili kafu
Sladak i slasan desert, prste da poližete.

BELA TORTA SA MALINAMA Prepuna je fila i bogatog ukusa, za sve svečanosti
Kremasta poslastica kao osmišljena za proleće.

NAJLAKŠI RECEPT ZA POSNU KEKS TORTU SA PUDINGOM Jednostavnije od ovoga ne može
Pravi se lako, a pojede brzo.

PEČENI KOLAČ OD SIRA Savršen desert za svaku priliku
Sočan i lagan, ukusa koji priča priče.
Komentari (0)