Italijanski klasik sa zanimljivim tvistom TIRAMISU SA PISTAĆIMA popraviće vam raspoloženje smesta
Kombinacija bogate kreme od pistaća, kremastog sira i keksa oduševiće svakog, a sama priprema ovog dekadentnog deserta više je nego jednostavna.
Tiramisu sa pistaćima
Sastojci:
Za krem:
4 žumanca
4 kašike šećera
1,5 šolje mascarpone sira
3 kašike namaza od pistaćija
1 šolja šlaga slatke pavlake
konjak
keks
Za posip:
kakao u prahu
keksi za tiramisu
Priprema:
Mikserom umutitežumanca i šećer u većoj posudi dok ne dobijete gustu i svetlo žutu masu. Dodajte maskarpone i namaz od pistaća da dobijete glatku smesu. U drugoj velikoj činiji umutite šlagi lagano ga umešajte u smesu od pistaća dok ne dobijete glatku smesu. Sipajte oko pola šoljice konjaka u posudu za namakanje. Potopite tiramisu kekse u konjak na nekoliko sekundi sa svake strane. Rasporedite tiramisu kekse u kalup ili u 4 čaše za serviranje. Preko natopljenog tiramisu keksa premazati otprilike trećinu prethodno pripremljenog krema. Dodajte sloj zdrobljenih pistaća. Ponovo dodajte sloj tiramisu keksa, sloj kreme od pistacija i sloj izmrvljenih pistacija. Ponavljajte dok se svi sastojci ne potroše. Neka poslednji sloj bude sloj kreme od pistacija i zdrobljenih pistacija. Držite tiramisu na hladnom najmanje 4 sata pre serviranja.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
POSNI SLAVSKI KOLAČ PO RECEPTU STAROM 50 GODINA Jedini recept koji vam je potreban
Gosti će biti oduševljeni ukusom.
BOMBICE OD BADEMA ZA NAJLEPŠU POSNU SLAVU Prave se maltene same, a svi ih vole
Savršeno idu uz čaj ili kafu.
BAKIN KOLAČ SA JOGURTOM MIRIŠE NA DETINJSTVO Zbog njega se krši svaka dijeta
Mirisan i sladak, nema ko će mu odoleti.
ČOKO KIKIRIKI TORTA ZA SVETOG NIKOLU Pravi se maltene sama, a po ukusu joj nema ravne
Može i dete da je napravi, a svaki zalogaj miluje nepca.
POSNI TIRAMISU ZA PRAVE KAFOLJUPCE Kolač zbog kog i komšije dolaze nepozvane
Kremast i sočan, i savršeno ide uz šoljicu kafe.
Komentari (0)