Jednostavna a preukusna BAKINA SLATKA ROLADA sa džemom od višanja
Kolač možete puniti marmeladom koju želite, ali mi predlažemo onu sa višnjom jer se savršeno slaže sa mekim biskvitom koji ga okružuje. Poslužite za doručak ili popodnevni čaj i uživajte u ovom divnom desertu.
Starinski rolat sa džemom od višanja
Sastojci:
puter za premazivanje
300 g glatkog brašna
1/2 kesice praška za pecivo
6 kašika žutog šećera
150 g margarina
200 ml mleka
450 g džem od višanja
šećer u prahu za posipanje
Priprema:
Zagrejte rernu na 200 stepeni. Pek papir isecite na veličinu 45 x 35 cm. Od brašna, praška za pecivo, šećera, margarina i mleka umesiti testo pa ga prebaciti na pobrašnjenu površinu i mesiti još par minuta. Razvucite ga u pravougaonik veličine 40 x 30 cm i pažljivo uz pomoć oklagije prebacite na papir za pečenje. Premazati marmeladom (biće je dosta) i uvijati sa jednog kraja papira prema unutra dok se ne razvalja celo testo. Umotajte papir za pečenje čvrsto oko rolata pa ga dalje umotajte u aluminijumsku foliju. Stavite u posudu za pečenje koja ima rešetku, jer rolat treba da bude na rešetki, a u donji deo se sipa vrela voda, ali voda ne sme da dodiruje foliju kojom je rolat umotan. (Ako nemate ovakvu posudu za pečenje sa metalnom rešetkom, rolnu možete staviti u kalup za hleb pa u veću posudu za pečenje u kojoj ćete zatim stavite vodu. Pecite u zagrejanoj rerni 1 sat i 10 minuta, odnosno dok čačkalica ubodena u rolnu ne izađe čista (ne sme biti testa, džemaće biti sigurna) Poslužite toplo.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
FINO KREMASTO ZADOVOLJSTVO Rolat sa sirom i borovnicama je nešto najlepše što ćete probati
Pravićete ga za svaku posebnu priliku.
ROLAT SA KOROM OD BUNDEVE Jednostavan, a božanstven, svi traže dodatak!
Poslastica koja osvaja simpatije svih koji je probaju.
BOEM KOCKE Kolač u savršenom spoju sa orasima, a svi će vam tražiti dodatak
Fenomenalni desert nestaće sa stola čim se postavi, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
ROLAT SA MAKOM Očaravajući desert mekan kao duša, poći će vam voda na usta
Služite samostalno ili pospite šećerom u prahu.
ČOKOLADNI KOLAČ SA KOKOSOM Gotov očas posla, nema jaja, a ne treba da palite mikser
Uspeva svima, a oduševiće sve sladokusce.
DOMAĆE TOBLERONE Fantazija ukusa, nestaće sa stola čim se postave, a tajna je u ovome
Neodoljivi i ukusni, ulepšaće svaku svečanu trpezu.
OČARAVAJUĆE TRILEĆE SAVRŠENO ZA ROĐENDAN Recept pevačice Marine Tadić svi hvale, a evo i zašto
Marina Tadić, pevačica koja je u septembru izbacila novi album „Rođendan“, sa ushićenjem očekuje decembar kada će solističkim koncertom u Mts dvorani obeležiti 20 godina muzičke karijere. Njene stare pesme, među kojima se izdvaja „Još sam ona stara“, publika podjednako voli kao i pre deceniju i po, te nema sumnje da će uglas sa njom pevati najveće hitove. Iako se po njenoj liniji to nikad ne bi reklo, nekadašnja profesorka fizičkog i diplomirani difovac, upravo je majstor za deserte. Majka ćerkice Vere i supruga advokata Uroša ne krije da su joj specijalitet lazanje, kolač sa malinama i trileće.
Komentari (0)