Jednostavna a preukusna BAKINA SLATKA ROLADA sa džemom od višanja
Kolač možete puniti marmeladom koju želite, ali mi predlažemo onu sa višnjom jer se savršeno slaže sa mekim biskvitom koji ga okružuje. Poslužite za doručak ili popodnevni čaj i uživajte u ovom divnom desertu.

Možda vas zanima:
FINO KREMASTO ZADOVOLJSTVO Rolat sa sirom i borovnicama je nešto najlepše što ćete probati
Pravićete ga za svaku posebnu priliku.

ROLAT SA KOROM OD BUNDEVE Jednostavan, a božanstven, svi traže dodatak!
Poslastica koja osvaja simpatije svih koji je probaju.
Starinski rolat sa džemom od višanja
Sastojci:
puter za premazivanje
300 g glatkog brašna
1/2 kesice praška za pecivo
6 kašika žutog šećera
150 g margarina
200 ml mleka
450 g džem od višanja
šećer u prahu za posipanje
Priprema:
Zagrejte rernu na 200 stepeni. Pek papir isecite na veličinu 45 x 35 cm. Od brašna, praška za pecivo, šećera, margarina i mleka umesiti testo pa ga prebaciti na pobrašnjenu površinu i mesiti još par minuta. Razvucite ga u pravougaonik veličine 40 x 30 cm i pažljivo uz pomoć oklagije prebacite na papir za pečenje. Premazati marmeladom (biće je dosta) i uvijati sa jednog kraja papira prema unutra dok se ne razvalja celo testo. Umotajte papir za pečenje čvrsto oko rolata pa ga dalje umotajte u aluminijumsku foliju. Stavite u posudu za pečenje koja ima rešetku, jer rolat treba da bude na rešetki, a u donji deo se sipa vrela voda, ali voda ne sme da dodiruje foliju kojom je rolat umotan. (Ako nemate ovakvu posudu za pečenje sa metalnom rešetkom, rolnu možete staviti u kalup za hleb pa u veću posudu za pečenje u kojoj ćete zatim stavite vodu. Pecite u zagrejanoj rerni 1 sat i 10 minuta, odnosno dok čačkalica ubodena u rolnu ne izađe čista (ne sme biti testa, džemaće biti sigurna) Poslužite toplo.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

MLADOST Engobirani crep nove generacije i Energetski blokovi – provereni kvalitet uz 50 godina garancije!

6:0 ILI 6:1 TIP JE PROŠAO Od sada, svi tiketi na ATP Masters 1000 turnirima imaju posebnu prednost!

MEDOJEVIĆ RAZOBLIČIO MILA: Đukanović pravi sebi kampanju da ga ne hapse, a za DPS ga baš briga

EKSKLUZIVNO Čuveni ekonomista Džefri Saks – „Srbija ima veliku šansu, da postane most, mesto povezivanja“

Šta povezuje Mikija Mausa, Duška Dugouška, Super Marija i Vučka?

Zemlja vatre i nara na obali Kaspijskog jezera stiže na EXPO 2027 Beograd
Neverovatno otkriće kineskih naučnika: Ovo sprečava rast ćelija raka od kojeg umiru i muškarci i žene

TIP IZDVAJA ZA VIKEND: Prelomna utakmica za Monpelje

Ovo letovalište je bilo hit prošle godine – a ove godine je još veći hit! Rezervište na vreme!

BOŠKO OROVIĆ: Heken spreman za velika dela

TIRAMISU SA PISTAĆIMA Omiljeni desert sa kafom, na potpuno moderan način
Najbolje služite uz šoljicu kafe..


TORTA SA ZELENIM ČAJEM Drugačija i posebna, a savršena za sve svečane prilike
Oduševiće i one izbirljive.

ČOKOLADNE KOCKE Desert koji uspeva i početnicima, mekan kao duša
Pravi se brzo i lako.

POSNI KOKOS ROLAT Fenomenalni desert neodoljivog ukusa, za prave sladokusce
Ako volite kokos, ovaj rolat ćete obožavati.
Komentari (0)