ROLAT SA KOROM OD BUNDEVE Jednostavan, a božanstven, svi traže dodatak!

Trpeza/ V.V.

21:25

Slatki kutak 0

Poslastica koja osvaja simpatije svih koji je probaju.

ROLAT SA KOROM OD BUNDEVE Jednostavan, a božanstven, svi traže dodatak!
Shutterstock

Sastojci:

4 jaja

1,5 šolja (od 250 ml) izgnječene bundeve

1,5 šolja brašna

1 šolja šećera

1 prašak za pecivo

1 kesica cimeta

 

1 vanilin šećer

1/2 kašičice soli

Za fil:

300 g krem sira

125 g margarina (1/2 margarina)

½ šolje šećera u prahu

1 vanilin šećer

Za posipanje:

Šećer u prahu

Priprema:

Bundevu očistite i skuvajte da omekša, pa je izgnječite. U činiji pomešajte brašno, prašak za pecivo, cimet i so. U drugoj posudi umutite cela jaja, dodajte oba šećera i mutite dok smesa ne bude penasta. Dodajte izgnječenu bundevu i izmešajte. Dodajte mešavinu s brašnom i izmešajte kašikom. Sipajte smesu u pleh od rerne obložen papirom za pečenje. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 20 minuta. Čistu krpu pospite šećerom u prahu, pa stavite preko koru tako da papir bude gore. Skinite papir i urolajte koru. Ostavite da se ohladi. Za fil, umutite krem sir sa oba šećera i margarinom da se dobije ujednačena smesa. Odmotajte koru i nafilujte, pa ponovo urolajte. Stavite u frižider da se stegne. Pre služenja pospite šećerom u prahu.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading