ROLAT SA KOROM OD BUNDEVE Jednostavan, a božanstven, svi traže dodatak!
Poslastica koja osvaja simpatije svih koji je probaju.
Sastojci:
4 jaja
1,5 šolja (od 250 ml) izgnječene bundeve
1,5 šolja brašna
1 šolja šećera
1 prašak za pecivo
1 kesica cimeta
1 vanilin šećer
1/2 kašičice soli
Za fil:
300 g krem sira
125 g margarina (1/2 margarina)
½ šolje šećera u prahu
1 vanilin šećer
Za posipanje:
Šećer u prahu
Priprema:
Bundevu očistite i skuvajte da omekša, pa je izgnječite. U činiji pomešajte brašno, prašak za pecivo, cimet i so. U drugoj posudi umutite cela jaja, dodajte oba šećera i mutite dok smesa ne bude penasta. Dodajte izgnječenu bundevu i izmešajte. Dodajte mešavinu s brašnom i izmešajte kašikom. Sipajte smesu u pleh od rerne obložen papirom za pečenje. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 20 minuta. Čistu krpu pospite šećerom u prahu, pa stavite preko koru tako da papir bude gore. Skinite papir i urolajte koru. Ostavite da se ohladi. Za fil, umutite krem sir sa oba šećera i margarinom da se dobije ujednačena smesa. Odmotajte koru i nafilujte, pa ponovo urolajte. Stavite u frižider da se stegne. Pre služenja pospite šećerom u prahu.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
IZGLEDA FANTASTIČNO, A TAKAV MU JE I UKUS! Osvežavajući rolat sa mandarinama i vanilom
Rolat sa mandarinama se lako pravi, a lepo izgleda, pa je odlično posluženje za goste.
MIRISNI ROLAT SA CIMETOM I BUNDEVOM Zbog njega se krši svaka dijeta
Kremast i sladak, i dupla mera je malo.
ROLAT SA BUNDEVOM ZA NAJLEPŠU SLAVU Pravi se maltene sam, a nikad kremastiji
Smaže se u trenu, a uspeva i početnicima.
RUM KOLAČ TERA VODU NA USTA A pravi se lako i gotov dok pristavite kafu
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
POSNA ČOKOLADNA TORTA Sočna i bogata orasima, savršena za slavsku trpezu!
Ako tražite posnu tortu koja je toliko čokoladna, sočna i bogata orasima da zaseni i najskuplje poslastice, ova torta je pravi pogodak.
Torta Šeherezada koja se ne peče: Kremasta poslastica koja se brzo pravi, a još brže pojede!
Ako tražite brz i jednostavan desert koji izgleda impresivno, a ne zahteva pečenje, torta Šeherezada je pravi izbor!
Komentari (0)