FINO KREMASTO ZADOVOLJSTVO Rolat sa sirom i borovnicama je nešto najlepše što ćete probati
Pravićete ga za svaku posebnu priliku.
Rolat sa sirom i borovnicama
Sastojci:
4 jaja
100 g šećera
100 g oštrog brašna
prstohvat soli
300 g krem sira
140 g šećera u prahu
1 kašičica ekstrakta od vanile
želatin
200 g borovnica (ili jagoda, malina)
2 kašičice limunovog soka
100 g šećera
2 kašičice gustina
100 g čokolade za kuvanje
100 g kiselog mleka
Priprema:
Odvojite žumance od belanca. Izmutite belance i prstohvat soli u čvrstu smesu. Izmešajte žumanca, šećer i vanilin-šećer, dodajte brašno i promešajte da se sve lepo sjedini. Dodajte belance i promešajte. Tepsiju obložite pek papirom, izlijte smesu za biskvit i poravnajte. Pecite na 170 stepeni oko 12 minuta. Pečeno, zarolajte na čist papir i ostavite da se ohladi. Za fil izmrvite sir, šećer, limunovu koricu i želatin. Zatim ostavite u frižider pola sata da se fil dobro ohladi. Borovnice pomešajte sa šećerom, limunovim sokom i gustinom, pa kuvajte dok se ne zgusne. Ukoliko stavljate slađe voće, možete smanjiti količinu šećera. Čokoladu otopite
na pari i pomešajte sa kiselim mlekom. Ohlađeni biskvit odrolajte, premažite skuvanim i ohlađenim voćem, potom fil od sira i zarolajte.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
POSLUŽITE GOSTE OVOM POSLASTICOM Rolat od kivija dopašće se svima
Zadovoljite svoja čula.
ODLIČNO I BRZO PREDJELO Rolat od sira je po svačijem ukusu
Lako se pravi i odmah ćete ga pojesti.
NAJUKUSNIJI DESERT SA JAGODAMA Samo pomešajte sastojke, urolajte i dobićete prekrasnu poslasticu
Oduševiće sve koji vole ovo voće.
PAUNOVO OKO JE SAVRŠENA POSLASTICA Rolat koji fascinantnim ukusom očarava
Baš kao i istoimena prica.
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
POSNA ČOKOLADNA TORTA Sočna i bogata orasima, savršena za slavsku trpezu!
Ako tražite posnu tortu koja je toliko čokoladna, sočna i bogata orasima da zaseni i najskuplje poslastice, ova torta je pravi pogodak.
Torta Šeherezada koja se ne peče: Kremasta poslastica koja se brzo pravi, a još brže pojede!
Ako tražite brz i jednostavan desert koji izgleda impresivno, a ne zahteva pečenje, torta Šeherezada je pravi izbor!
Komentari (0)