ZASLADITE VEČE NEODOLJIVIM SLATKIŠEM Napravite poslasticu iz Engleske kao pravi Britanac
Nije vam potrebno mnogo sastojaka.
Engleski puding
Sastojci:
150 g suvog grožđa
100 g suvih šljiva
150 g suvih ribizli
40 ml ruma
1 jabuka
po 50 g kandirane limunove i pomorandžine kore
60 g mekog putera
75 g prezli
75 g brašna
75 g mlevenih lešnika
50 g smeđeg šećera
3 jaja
2 prstohvata mlevenog klinčića
1/2 kašičice cimeta
Priprema:
Suvo grožđe i ribizle kratko blanširajte i dobro ocedite. Šljive isecite na sitnije komade, pomešajte sa ribizlama i suvim grožđem, a zatim prelijte rumom. Jabuku oljuštite, izvadite semenke, sitno izrendajte i umešajte u voće sa rumom. Dodajte koru od limuna i pomorandže, puter, prezle, brašno, lešnike, šećer, jaja, klinčić, cimet i zamesite testo. Podmazan kalup za puding napunite testom, poklopite ili zatvorite aluminijumskom folijom, stavite u posudu sa vrelom vodom i kuvajte oko tri sata u rerni na 150 stepeni. Otvorite neposredno pre serviranja i ukrasite po želji.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
ZASLADITE VEČE Kremasti puding od banane je najlakša poslastica koju možete da napravite
Uživajte u svakom zalogaju.
ZADOVOLJITE SVOJE ČULA Puding od maka je nešto što nikada niste probali
Svima će se dopasti.
SVI VOLIMO ČOKOLADNI PUDING Pripremite ga MALO drugačije i oduševite sve ukućane
Sirov je najzdraviji.
OVE SASTOJKE UVEK IMATE U KUĆI Dvobojnim mafinima najviše će se obradovati najmlađi
Izuzetno se lako prave!
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
Komentari (0)