ZASLADITE VEČE NEODOLJIVIM SLATKIŠEM Napravite poslasticu iz Engleske kao pravi Britanac

Alo.rs

20:01

Slatki kutak 0

Nije vam potrebno mnogo sastojaka.

ZASLADITE VEČE NEODOLJIVIM SLATKIŠEM Napravite poslasticu iz Engleske kao pravi Britanac
pixabay

Engleski puding

Sastojci:

150 g suvog grožđa

100 g suvih šljiva

150 g suvih ribizli

40 ml ruma

1 jabuka

po 50 g kandirane limunove i pomorandžine kore

60 g mekog putera

75 g prezli

75 g brašna

75 g mlevenih lešnika

50 g smeđeg šećera

3 jaja

2 prstohvata mlevenog klinčića

1/2 kašičice cimeta

Priprema:

Suvo grožđe i ribizle kratko blanširajte i dobro ocedite. Šljive isecite na sitnije komade, pomešajte sa ribizlama i suvim grožđem, a zatim prelijte rumom. Jabuku oljuštite, izvadite semenke, sitno izrendajte i umešajte u voće sa rumom. Dodajte koru od limuna i pomorandže, puter, prezle, brašno, lešnike, šećer, jaja, klinčić, cimet i zamesite testo. Podmazan kalup za puding napunite testom, poklopite ili zatvorite aluminijumskom folijom, stavite u posudu sa vrelom vodom i kuvajte oko tri sata u rerni na 150 stepeni. Otvorite neposredno pre serviranja i ukrasite po želji.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

kladkaka

KLADKAKA Švedski desert pomera granice dobrog ukusa, a uspeće svima

10:30

16 maj, 2024

Slatki kutak

Kladkaka, tipičan švedski desert sličan američkom brauniju, u bukvalnom prevodu znači „lepljivi, blatnjavi kolač“. Hrskave spoljašnjosti i mekane, gnjecave unutrašnjosti, raspametiće i one izbirljive. Napravljen od jednostavnih sastojaka, razlikuje se od drugih kolača jer ne sadrži prašak za pecivo. Slatkiš spreman za 20 minuta, neverovatnog ukusa koji se pamti. Najbolje da ga poslužite uz voće, sladoled ili šlag.

Komentari (0)

Loading