ZASLADITE VEČE NEODOLJIVIM SLATKIŠEM Napravite poslasticu iz Engleske kao pravi Britanac
Nije vam potrebno mnogo sastojaka.
Engleski puding
Sastojci:
150 g suvog grožđa
100 g suvih šljiva
150 g suvih ribizli
40 ml ruma
1 jabuka
po 50 g kandirane limunove i pomorandžine kore
60 g mekog putera
75 g prezli
75 g brašna
75 g mlevenih lešnika
50 g smeđeg šećera
3 jaja
2 prstohvata mlevenog klinčića
1/2 kašičice cimeta
Priprema:
Suvo grožđe i ribizle kratko blanširajte i dobro ocedite. Šljive isecite na sitnije komade, pomešajte sa ribizlama i suvim grožđem, a zatim prelijte rumom. Jabuku oljuštite, izvadite semenke, sitno izrendajte i umešajte u voće sa rumom. Dodajte koru od limuna i pomorandže, puter, prezle, brašno, lešnike, šećer, jaja, klinčić, cimet i zamesite testo. Podmazan kalup za puding napunite testom, poklopite ili zatvorite aluminijumskom folijom, stavite u posudu sa vrelom vodom i kuvajte oko tri sata u rerni na 150 stepeni. Otvorite neposredno pre serviranja i ukrasite po želji.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
ZASLADITE VEČE Kremasti puding od banane je najlakša poslastica koju možete da napravite
Uživajte u svakom zalogaju.
ZADOVOLJITE SVOJE ČULA Puding od maka je nešto što nikada niste probali
Svima će se dopasti.
SVI VOLIMO ČOKOLADNI PUDING Pripremite ga MALO drugačije i oduševite sve ukućane
Sirov je najzdraviji.
OVE SASTOJKE UVEK IMATE U KUĆI Dvobojnim mafinima najviše će se obradovati najmlađi
Izuzetno se lako prave!
ČOKOLADNI KUGLOF Dekorativna poslastica ukusa koji se pamti za prave sladokusce
Neodoljiv i sladak, oboriće s nogu i one koji ne vole slatko.
ROZEN TORTA Fenomenalna poslastica za sva vremena i prilike, otopićete se od miline
Idealna za svečanu i slavsku trpezu.
PISTAĆ LOPTICE Očaravajući zalogajčići smažu se za tren oka, a ukrasiće svaku svečanu trpezu
Neodoljivi sitni kolači tope se u ustima, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
KLADKAKA Švedski desert pomera granice dobrog ukusa, a uspeće svima
Kladkaka, tipičan švedski desert sličan američkom brauniju, u bukvalnom prevodu znači „lepljivi, blatnjavi kolač“. Hrskave spoljašnjosti i mekane, gnjecave unutrašnjosti, raspametiće i one izbirljive. Napravljen od jednostavnih sastojaka, razlikuje se od drugih kolača jer ne sadrži prašak za pecivo. Slatkiš spreman za 20 minuta, neverovatnog ukusa koji se pamti. Najbolje da ga poslužite uz voće, sladoled ili šlag.
AKO VOLITE KLASIČNE MAFINE OVE ĆETE OBOŽAVATI Kikiriki puter im daje posebnu draž
Neodoljivi zalogajčići nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)