Odlučili smo da obeležimo Dan žena na najslađi mogući način TORTA OD POMORANDŽE KOJA SE NE PEČE
Jednostavna torta od pomorandže je trenutno hit na internetu i recept je pogledalo preko ddva miliona ljudi - proverite zašto je to tkao.

Možda vas zanima:

TORTA OD PIŠKOTA I JAGODA Ako niste stigli da napravite slatkiš, ovaj je gotov za 20 minuta!
Lagana torta sa kremom i voćem kojom možete da se zasladite posle prazničnog ručka.

RED PIŠKOTA, RED FILA I GOTOVA TORTA! Kremasta poslastica koja sladi i osvežava
Torta sa kremastim filom koja se napravi očas posla.
Hit torta s pomorandžama bez pečenja
Sastojci
Za koru:
180 g piškota
250 ml soka od pomorandže
Za krem 1:
500 ml soka od pomorandže
4 kašike šećera
4 kašike gustina
Za krem 2:
500 ml mleka
4 kašike šećera
4 kašike gustina
10 g vanilin šećera
20 g maskarpone sira
Za dekoraciju:
50 g maskarpone sira
200 ml pavlake za šlag
rendana kora pomorandže
Priprema:
Potopite piškote u sok od pomorandže i stavite u kalup za torte prečnika 24 cm tako da pokrijete dno i ivice do polovine visine kalupa. Ostavite po strani dok pripremate obe kreme. Od soka od pomorandže, šećera i gustina pripremite prvi krem - stalno mešajte varjačom da se ne naprave grudvice. Na kraju kuvanja dodajte puter i mešajte dok se ne istopi. Drugi krem skuvati od mleka, šećera, šećera i vanilin šećera - uz stalno mešanje varjačom. Na kraju dodati 20 g maskarponea i mešati dok se ne rastvori u kremu. Na sredinu natopljenog biskvita prvo dodajte kašičicu tople bele kreme (ako se ohladi stegnuće se i nećete postići željeni efekat), zatim na sredinu belog krema kašičicu tople kreme od pomoarandže, pa belu, ponovo krema, pa krema od pomorandže... (pogledajte postupak u videu!) i tako sve dok ne potrošite obe kreme. Ostavite da se ohladi i stvrdne. Pomešati 50 g maskarponea i kremu za šlag. Premažite ga na ohlađenu tortu i pospite rendanu koru pomorandže.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

ESTERHAZI TORTA Poslastica dostojna kraljeva, neprevaziđenog ukusa, za sve svečane prilike
Očaravajuća i svečana, nema ko vam neće tražiti dodatak.

NEODOLJIVI NJUJORŠKI ČIZKEJK Mekan kao duša, a topi se u ustima, savršen za sve bitne događaje
Sočni desert nestaće sa stola odmah.

NEODOLJIVI MAFINI SA LIMUNOM Osvežavajući slatkiš u savršenom slatko-kiselkastom spoju ukusa
Prave se lako, a osvajaju ukusom.

TIRAMISU KUGLICE Savršeni spoj sitnih kolača i čuvenog italijanskog deserta, za sve svečane prilike
Mekane i sočne, nestaće sa stola odmah.

KROFNE PUNJENE KREMOM OD VANILE Mekane i vazdušaste, a tope se u ustima
Sočne i slasne, najbolje odmah stavite duplu meru.
Komentari (0)