Odlučili smo da obeležimo Dan žena na najslađi mogući način TORTA OD POMORANDŽE KOJA SE NE PEČE
Jednostavna torta od pomorandže je trenutno hit na internetu i recept je pogledalo preko ddva miliona ljudi - proverite zašto je to tkao.
Hit torta s pomorandžama bez pečenja
Sastojci
Za koru:
180 g piškota
250 ml soka od pomorandže
Za krem 1:
500 ml soka od pomorandže
4 kašike šećera
4 kašike gustina
Za krem 2:
500 ml mleka
4 kašike šećera
4 kašike gustina
10 g vanilin šećera
20 g maskarpone sira
Za dekoraciju:
50 g maskarpone sira
200 ml pavlake za šlag
rendana kora pomorandže
Priprema:
Potopite piškote u sok od pomorandže i stavite u kalup za torte prečnika 24 cm tako da pokrijete dno i ivice do polovine visine kalupa. Ostavite po strani dok pripremate obe kreme. Od soka od pomorandže, šećera i gustina pripremite prvi krem - stalno mešajte varjačom da se ne naprave grudvice. Na kraju kuvanja dodajte puter i mešajte dok se ne istopi. Drugi krem skuvati od mleka, šećera, šećera i vanilin šećera - uz stalno mešanje varjačom. Na kraju dodati 20 g maskarponea i mešati dok se ne rastvori u kremu. Na sredinu natopljenog biskvita prvo dodajte kašičicu tople bele kreme (ako se ohladi stegnuće se i nećete postići željeni efekat), zatim na sredinu belog krema kašičicu tople kreme od pomoarandže, pa belu, ponovo krema, pa krema od pomorandže... (pogledajte postupak u videu!) i tako sve dok ne potrošite obe kreme. Ostavite da se ohladi i stvrdne. Pomešati 50 g maskarponea i kremu za šlag. Premažite ga na ohlađenu tortu i pospite rendanu koru pomorandže.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
TORTA OD PIŠKOTA I JAGODA Ako niste stigli da napravite slatkiš, ovaj je gotov za 20 minuta!
Lagana torta sa kremom i voćem kojom možete da se zasladite posle prazničnog ručka.
RED PIŠKOTA, RED FILA I GOTOVA TORTA! Kremasta poslastica koja sladi i osvežava
Torta sa kremastim filom koja se napravi očas posla.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)