Odlučili smo da obeležimo Dan žena na najslađi mogući način TORTA OD POMORANDŽE KOJA SE NE PEČE

alo.rs/I. V.

11:30

Slatki kutak 0

Jednostavna torta od pomorandže je trenutno hit na internetu i recept je pogledalo preko ddva miliona ljudi - proverite zašto je to tkao.

Odlučili smo da obeležimo Dan žena na najslađi mogući način TORTA OD POMORANDŽE KOJA SE NE PEČE
Shutterstock

 


Hit torta s pomorandžama bez pečenja

Sastojci

Za koru:

180 g piškota

250 ml soka od pomorandže

Za krem 1:

500 ml soka od pomorandže

4 kašike šećera

4 kašike gustina

Za krem 2:

500 ml mleka

4 kašike šećera

4 kašike gustina

10 g vanilin šećera

20 g maskarpone sira

Za dekoraciju:

50 g maskarpone sira

200 ml pavlake za šlag

rendana kora pomorandže
 

Priprema:

Potopite piškote u sok od pomorandže i stavite u kalup za torte prečnika 24 cm tako da pokrijete dno i ivice do polovine visine kalupa. Ostavite po strani dok pripremate obe kreme. Od soka od pomorandže, šećera i gustina pripremite prvi krem - stalno mešajte varjačom da se ne naprave grudvice. Na kraju kuvanja dodajte puter i mešajte dok se ne istopi. Drugi krem skuvati od mleka, šećera, šećera i vanilin šećera - uz stalno mešanje varjačom. Na kraju dodati 20 g maskarponea i mešati dok se ne rastvori u kremu. Na sredinu natopljenog biskvita prvo dodajte kašičicu tople bele kreme (ako se ohladi stegnuće se i nećete postići željeni efekat), zatim na sredinu belog krema kašičicu tople kreme od pomoarandže, pa belu, ponovo krema, pa krema od pomorandže... (pogledajte postupak u videu!) i tako sve dok ne potrošite obe kreme. Ostavite da se ohladi i stvrdne. Pomešati 50 g maskarponea i kremu za šlag. Premažite ga na ohlađenu tortu i pospite rendanu koru pomorandže.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.


 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading