RED PIŠKOTA, RED FILA I GOTOVA TORTA! Kremasta poslastica koja sladi i osvežava
Torta sa kremastim filom koja se napravi očas posla.
Sastojci:
400 g piškota
300 ml kisele pavlake
300 ml slatke pavlake
5 kašika šećera u prahu
1 vanilin šećer
narendana kora od ½ limuna
sok od 1 limuna
1 kesica želatina
Priprema:
Umutite kiselu pavlaku sa oba šećera. Dodajte sok i rendanu koru limuna. Izmešajte, pa dodajte želatin pripremljen prema uputstvu sa kesice. Mutite malo mikserom da se sve sjedini. Umutite slatku pavlaku i pomešajte sa prethodnom smesom kašikom. Na tacnu poređajte jedan red piškota, premažite delom fila, preko stavite piškote, pa fil i tako dok sve ne potrošite. Završite filom i ukrasite narendanom korom limuna. Ostavite u frižideru nekoliko sati, a najbolje preko noći.
Možda vas zanima:
SLATKO OSVEŽENJE Torta od keksa i malina, ne peče se, napravi se bukvalno za 15 minuta, a smaže još brže!
Kiselkaste maline i jogurt u kombinaciji sa slatkim keksom daju savršenu tortu.
MRAMORNI KOLAČ SA BRESKVAMA Razmazite ukućane i napravite im ovaj prelepi slatkiš
Izgleda divno, a topi se u ustima.
MRAMORNI KOLAČ S MERAMA NA KAŠIKU Lako se napravi, a pojede se brzinom svetlosti!
Mekani kolač koji deca obožavaju.
PITA SA VIŠNJAMA I PLAZMOM Klasična poslastica od gotovih kora urola se začas, a ukus je božanstven!
Spoj voća i keksa daje ovoj piti poseban ukus.
TIRAMISU KUGLICE Mekane kao oblak, a savršeno se slažu sa šoljicom kafe, za sve prilike
Slatki zalogajčići nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
BOEM KOCKE Kolač u savršenom spoju sa orasima, a svi će vam tražiti dodatak
Fenomenalni desert nestaće sa stola čim se postavi, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
ROLAT SA MAKOM Očaravajući desert mekan kao duša, poći će vam voda na usta
Služite samostalno ili pospite šećerom u prahu.
ČOKOLADNI KOLAČ SA KOKOSOM Gotov očas posla, nema jaja, a ne treba da palite mikser
Uspeva svima, a oduševiće sve sladokusce.
DOMAĆE TOBLERONE Fantazija ukusa, nestaće sa stola čim se postave, a tajna je u ovome
Neodoljivi i ukusni, ulepšaće svaku svečanu trpezu.
Komentari (0)