STARINSKI RECEPT ZA ROLAT OD LIMUNA Božanstveni desert koji ćete pamtiti
Donosimo vam recept za poslasticu koju ćete svi obožavati
![STARINSKI RECEPT ZA ROLAT OD LIMUNA Božanstveni desert koji ćete pamtiti](/data/images/2023-03-12/48505_shutterstock-256019203_f.jpg?timestamp=1678575600)
Sastojci za patišpanj:
- 4 jaja
- 80 grama šećera
- malo praška za pecivo
- 120 grama brašna
- so
Sastojci za fil:
- 1/2 kesice želatina
- 250 grama maskarpone sira
- sok i rendana kora limuna
- 40 grama šećera
- 120 ml pavlake
- šećer u prahu
- sok od limuna
Priprema:
Zagrejte rernu na 200 stepeni.
Čvrsto umutite belanca dodajući so i 40 grama šećera.
Žumanca penasto umutite sa preostalim šećerom.
Izmešati brašno i prašak za pecivo, pa sve dodajte umućenoj masi od jaja.
Dobro umućeno testo izručite na prethodno pripremljen kalup obložen masnim papirom.
Pecite 10 minuta.
Ispečen patišpanj izručite na krpu posutu šećerom i pažljivo skinite masni papir.
Pomoću krpe polako uvijte još topao rolat, te potopite želatinom.
Maskarpone izmešajte sa limunovim sokom, korom i šećerom.
Izmešajte želatin sa 3 kašike maskarponea i dodajte ostalom kremu.
Čvrsto umutite pavlaku i dodajte masi.
Rolat odvite, premažite pripremljenim kremom, ostavljajući pri tom slobodnu ivicu.
Ponovo urolajte nafilovan patišpanj i ostavite da se hladi oko 3 sata.
Pre serviranja, rolat pospite debelim slojem šećera u prahu i isecite ga na šnite jednake debljine.
Garnirajte kriškama tanko isečenog limuna.
Možda vas zanima:
![SPECIJALITET ZAPADNOG SREMA Domaća proja sa slaninom i sirom, božanstven miris, a tek ukus](/data/images/2023-01-18/44384_screenshot-4_f.jpg)
SPECIJALITET ZAPADNOG SREMA Domaća proja sa slaninom i sirom, božanstven miris, a tek ukus
Kada jednom probate ovaj recept za proju sa sirom, uvek ćete je praviti, bilo za doručak ili večeru
![baklava](/data/images/2023-04-04/50512_baklava-sa-cokoladom-shutterstock-1230684502_f.jpg)
NAJLEPŠA JELA ZA VIDOVDAN Domaćice iz Kosova ih tradicionalno prave svake godine za veliki praznik, prenose se s kolena na koleno
Ova jela se svake godine na Kosovu prave za Vidovdan
GURABIJE SRCU NAJMILIJE Poslastica na koju niko ne ostaje ravnodušan
Miris našeg detinjstva!
![IZBEGNITE OVE GREŠKE Evo zašto sir nikada ne treba direktno iz frižidera da servirate na tanjir](/data/images/2023-02-28/47620_cheese-g54ee8a047-1280_f.jpg)
IZBEGNITE OVE GREŠKE Evo zašto sir nikada ne treba direktno iz frižidera da servirate na tanjir
Gotovo svaki sir treba izvaditi iz hladnjaka barem sat vremena pre služenja
![jabuke u šlafroku](/data/images/2025-02-17/114259_shutterstock-713944237_f.jpg)
JABUKE U ŠLAFROKU Aromatični specijalitet koji sladi i osvežava u momentu, za pravo uživanje
Fenomenalni desert oduševiće i one izbirljive.
![posna rozen torta](/data/images/2024-12-20/109394_rozen-torta-3_f.jpg)
ROZEN TORTA Klasik kao savršen za svaku svečanu trpezu, ukusa koji se pamti
Savršena poslastica raspametiće i one koji ne vole slatko.
![beli anđeo](/data/images/2025-02-17/114223_20250105-220120_f.jpg)
MILICA NAM JE DALA NAJBOLJI RECEPT ZA TORTU BELI ANĐEO Biće savršena i kremasta, za sve svečanosti
Probajte ovu neodoljivu tortu beli anđeo po receptu Milice Stanković iz Požarevca
![pužići sa makom](/data/images/2025-02-17/114226_puzici-sa-makom-1_f.jpg)
FENOMENALNI PUŽIĆI SA MAKOM Neodoljivo pecivo najbolje ide uz kafu ili čaj
Savršen spoj ukusa u aromatičnom pecivu, za sve prilike.
![veganska torta](/data/images/2025-02-17/114219_veganska-torta-1_f.jpg)
VEGANSKA TORTA Brza poslastica koja se pravi očas posla, a ukusa kao da ste se trudili satima
Očaravajuća poslastica sa avokadom i čokoladom, za prave sladokusce.
Komentari (0)