STARINSKI RECEPT ZA ROLAT OD LIMUNA Božanstveni desert koji ćete pamtiti
Donosimo vam recept za poslasticu koju ćete svi obožavati
Sastojci za patišpanj:
- 4 jaja
- 80 grama šećera
- malo praška za pecivo
- 120 grama brašna
- so
Sastojci za fil:
- 1/2 kesice želatina
- 250 grama maskarpone sira
- sok i rendana kora limuna
- 40 grama šećera
- 120 ml pavlake
- šećer u prahu
- sok od limuna
Priprema:
Zagrejte rernu na 200 stepeni.
Čvrsto umutite belanca dodajući so i 40 grama šećera.
Žumanca penasto umutite sa preostalim šećerom.
Izmešati brašno i prašak za pecivo, pa sve dodajte umućenoj masi od jaja.
Dobro umućeno testo izručite na prethodno pripremljen kalup obložen masnim papirom.
Pecite 10 minuta.
Ispečen patišpanj izručite na krpu posutu šećerom i pažljivo skinite masni papir.
Pomoću krpe polako uvijte još topao rolat, te potopite želatinom.
Maskarpone izmešajte sa limunovim sokom, korom i šećerom.
Izmešajte želatin sa 3 kašike maskarponea i dodajte ostalom kremu.
Čvrsto umutite pavlaku i dodajte masi.
Rolat odvite, premažite pripremljenim kremom, ostavljajući pri tom slobodnu ivicu.
Ponovo urolajte nafilovan patišpanj i ostavite da se hladi oko 3 sata.
Pre serviranja, rolat pospite debelim slojem šećera u prahu i isecite ga na šnite jednake debljine.
Garnirajte kriškama tanko isečenog limuna.
Možda vas zanima:
RECEPT KAKAV STE UVEK TRAŽILI Mantije sa prazilukom i krompirom, ono kad se jelo podigne na viši nivo
Priredite ukućanima iznenađenje, dočekajte goste, biće vam zahvalni na savršenom zalogaju
SAVRŠEN SLATKIŠ ZA LETNJE POPODNE Pita sa jabukama u lisnatom testu, vrhunsko uživanje
Okolo hrskava korica, a unutra mek i sočan fil, sve miriše na cimet, a priprema jednostavna. Može sa bilo kojim voćem na ove vrućine
STARINSKO SRPSKO JELO Krompirača sa pirinčem i kobasicom, pravo zadovoljstvo ukusa
Luk ovom jelu daje slast, a pirinač u kombinaciji sa jako malo brašna pravi jelo kremastim
SPECIJALITET ZAPADNOG SREMA Domaća proja sa slaninom i sirom, božanstven miris, a tek ukus
Kada jednom probate ovaj recept za proju sa sirom, uvek ćete je praviti, bilo za doručak ili večeru
ČOKO KIKIRIKI TORTA ZA SVETOG NIKOLU Pravi se maltene sama, a po ukusu joj nema ravne
Može i dete da je napravi, a svaki zalogaj miluje nepca.
POSNI TIRAMISU ZA PRAVE KAFOLJUPCE Kolač zbog kog i komšije dolaze nepozvane
Kremast i sočan, i savršeno ide uz šoljicu kafe.
OVSENE KOCKE SA ČOKOLADOM ZA SVETOG NIKOLU Može i dete da ih napravi, a savršenog ukusa
Kremaste i jednostavne, prste da poližete.
POSNE PRINCES KROFNE SE TOPE U USTIMA Nećete moći da prestanete da ih jedete
Ukusom nimalo ne zaostaju za originalom.
BUNAR KIFLICE SUPER IDU UZ ČAJ ILI KAFU Iste kao one iz bakine kuhinje
Savršene vrue, a biće super i kada se ohlade.
Komentari (0)