POSNE ORASNICE Neodoljivi starinski kolačići po bakinom receptu
Od nekoliko sastojaka napravite gomilu kolača.
Sastojci:
150 g mlevenih oraha
150 g margarina
250 g šećera u prahu
100 g brašna
1 prašak za pecivo
Za dekoraciju:
150 g mlevenih oraha
Priprema:
Umutite margarin i prah šećer. Dodajte orahe, brašno i prašak za pecivo. Mešajte varjačom dok smesa ne počne da se odvaja od posude. Testo podelite na manje loptice (oko 40 komada). Oblikujte ih u valjak pa savijte krajeve jedan ka drugom kao potkovicu. Uvaljajte u orahe i poređajte u pleh obložen pek papirom. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 10 minuta.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
OVO JE NAJBOLJI RECEPT! Bajadera sa plazmom i lešnicima, neprevaziđena poslastica
Starinski sitni kolači na malo drugačiji način.
STARINSKI PIVČIĆI Sočne, slatke kiflice koje se tradicionalno prave u dane posta
Neponovljivi starinski kolačići koje naše domaćice često prave jer se dobije velika količina, a svi ih vole.
BAJADERA SA LEŠNICIMA Recept za sitne kolače koji odolevaju vremenu, a gotovi su za 20 minuta!
Izdašna poslastica, idealna za porodična okupljanja.
POSNI KOLAČI Oblande sa suvim smokvama i orasima, gotove su za 30 minuta, a savršene!
Ukusni sitni kolači koji se jednostavno pripremaju.
POSNI ČOKO MAFINI Popularni desert koji miriše na ljubav, a uspeće i potpunim početnicima
Pravi se brzo i lako, a nestaće sa stola čim ga postavite.
POSNI LAVA KOLAČ Spas u poslednji čas kada navrate iznenadni gosti, a topi se u ustima
Pravi se brzo i lako, a pojede u jednom zalogaju.
POSNE VANILICE Ni malo ne zaostaju za originalom, a mirišu na detinjstvo i bakinu kuhinju
Fenomenalni kolači nestaće sa stola odmah.
JAGODA ŠNIT Fenomenalna poslastica koja mami osmeh na lice, a pomera granice dobrog ukusa
Torta idealna za sve svečane prilike raspametiće i one koji ne vole slatko.
POSNI MINJONI Popraviće vam dan u trenu, a mirišu na nedelju
Prave se brzo i lako, a idealni su za svečanu ili slavsku trpezu, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
Komentari (0)