DOMAĆE JE BOLJE Napravite sami puding od vanile za 10 minuta
Uživajte u slatkoj poslastici.
Sastojci:
2 žumanca
400 ml mleka
100 ml slatke pavlake
100 g šećera
2 kašike skrobnog brašna
2 kašike putera
1 kašičica ekstrakta vanile
¼ kašičice soli
Priprema:
Pomešajte šećer, so, skrobno brašno. Dodajte mleko, ekstrakt vanile, slatku pavlaku, žumanca i umutite mikserom da se sastojci sjedine. Stavite na tihu vatru i kuvajte uz neprestano mešanje dok se smesa ne zgusne. Sklonite sa šporeta i dodajte puter. Mešajte dok se ne istopi i sjedini s pudingom. Sipajte u posude i ostavite da se ohladi. Ukrasite po želji koštunjavim voćem ili šlagom.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)