KOLAČI U OBLIKU JAJA Prelepi uskršnji slatkiš sa orasima i čokoladom oduševiće decu
Dekorativna i ukusna poslastica za uskršnju trpezu.
Sastojci:
250 g oraha
250 g margarina
200 g čokolade
200 g belog ekspandiranog pirinča
150 g šećera
8 kašika meda
Priprema:
Na tihoj vatri istopiti šećer, med, margarin i čokoladu. U istopljenu masu staviti sitno iseckane orahe i ekspandirani pirinač. Mešati dok se smesa malo ne prohladi i zgusne, pa nauljenim rukama oblikovati jaja. Stavljati u korpice i ostaviti da se stegnu.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)