NEODOLJIV I SOČAN Kuglof sa limunom može da prođe i kao praznična poslastica
Tražićete još!
Kuglof sa limunom
Sastojci:
225 g maslaca
3 šoljice brašna
1 kašika praška za pecivo
2 kašičice soli
2,5 šoljica šećera
8 limuna
4 jajeta
1 šoljica mlaćenice
0,75 šoljica kompota od kajsije
0,25 šoljica limunovog soka
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Kalup za kuglof namastite maslacem i pospite brašnom. U činiji pomešajte prašak za pecivo, so i brašno. U drugu, veću činiju vrhovima prstiju pomešajte šećer i koru limuna da se sjedine. Zatim smesi dodajte maslac i mikserom mešajte na velikoj brzini do lagane i penaste smese, oko 4 minuta. Postepeno dodajte jedno po jedno jaje uz miksanje do lagane i penaste smese. Smanjite brzinu miksera, pa dodajte mešavinu suvih sastojaka u tri navrata, a između njih dodajte mlaćenicu u dva navrata. Dobijeno testo ulijte u pripremljeni kalup i zagladite površinu. Pecite do zlatne smeđe boje u zagrejanoj rerni 60 minuta. Izvadite da se hladi desetak minuta, pa izvrnite i ohladite do kraja. Kompot i limunov sok ulijte u manju posudu, zagrejte do vrenja pa smanjite jačinu vatre i kuvajte uz povremeno mešanje da se zgusne, 6-8 minuta. Procedite u činijicu, a krupne delove odbacite, prelijte preko ohlađenog kuglofa i ostavite bar 10 minuta da se hladi.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
ZA LJUBITELJE LIMUNA Slatka, a kisela poslastica koja će vas očarati
Kremasto i ukusno.
SOČAN SLATKIŠ BEZ MARGARINA Neobični kuglof koji morate napraviti i probati
Lak je i za pripremu.
KREMASTO ZADOVOLJSTVO KOJE MORATE NAPRAVITI Limun ovom slatkišu daje neodoljivu notu
Svi će se oduševiti.
IŠLERI Starinski kolačići po tradicionalnom receptu, kao izmišljeni za uživanje
Neodoljivi kolačići nestaće sa stola odmah.
ŠARLOTA SA JAGODAMA Raskošna poslastica u savršenom kremasto-voćnom spoju, pravi raj za sladokusce
Raspametiće i one izbirljive.
KREM BRULE Francuski penušavi slatkiš kome nije moguće odoleti, a miriše na vanilu
Napravite ovaj fenomenalni desert od vanile, žumanca i slatke pavlake.
ČIZKEJK SA MAKOM SA MERAMA "NA ŠOLJE" Američki klasik na drugačiji način, kremast i osvežavajuć
Soči kolač sa sirom u savršenom spoju sa limunom okrepiće vam dušu i telo.
BAKLAVA SA ČOKOLADOM Još bolja od one klasične, svi će vam tražiti recept
Neodoljivi desert osvojiće i one koji ne vole baklavu.
Komentari (0)