NEODOLJIV I SOČAN Kuglof sa limunom može da prođe i kao praznična poslastica
Tražićete još!
Kuglof sa limunom
Sastojci:
225 g maslaca
3 šoljice brašna
1 kašika praška za pecivo
2 kašičice soli
2,5 šoljica šećera
8 limuna
4 jajeta
1 šoljica mlaćenice
0,75 šoljica kompota od kajsije
0,25 šoljica limunovog soka
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Kalup za kuglof namastite maslacem i pospite brašnom. U činiji pomešajte prašak za pecivo, so i brašno. U drugu, veću činiju vrhovima prstiju pomešajte šećer i koru limuna da se sjedine. Zatim smesi dodajte maslac i mikserom mešajte na velikoj brzini do lagane i penaste smese, oko 4 minuta. Postepeno dodajte jedno po jedno jaje uz miksanje do lagane i penaste smese. Smanjite brzinu miksera, pa dodajte mešavinu suvih sastojaka u tri navrata, a između njih dodajte mlaćenicu u dva navrata. Dobijeno testo ulijte u pripremljeni kalup i zagladite površinu. Pecite do zlatne smeđe boje u zagrejanoj rerni 60 minuta. Izvadite da se hladi desetak minuta, pa izvrnite i ohladite do kraja. Kompot i limunov sok ulijte u manju posudu, zagrejte do vrenja pa smanjite jačinu vatre i kuvajte uz povremeno mešanje da se zgusne, 6-8 minuta. Procedite u činijicu, a krupne delove odbacite, prelijte preko ohlađenog kuglofa i ostavite bar 10 minuta da se hladi.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
ZA LJUBITELJE LIMUNA Slatka, a kisela poslastica koja će vas očarati
Kremasto i ukusno.
SOČAN SLATKIŠ BEZ MARGARINA Neobični kuglof koji morate napraviti i probati
Lak je i za pripremu.
KREMASTO ZADOVOLJSTVO KOJE MORATE NAPRAVITI Limun ovom slatkišu daje neodoljivu notu
Svi će se oduševiti.
KEKS MARKIZA SLAĐA OD KLASIČNE Poslastica kao izmišljena za slavsku trpezu, dekorativna i preukusna
Fenomenalna poslastica sa piškotama raspametiće i one koji ne vole slatko.
BANANA TART Voćni desert koji popravlja dan u trenu, a krasi svaku svečanu trpezu
Nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
PAŠA LOKUM SA MLEVENIM KEKSOM Turski specijalitet u još slađem izdanju, prste da poližete
Ako volite klasičan paša lokum, ovaj sa keksom ćete da obožavate.
DOMAĆE RUM ŠTANGLICE POMERAJU GRANICE DOBROG UKUSA A nema pečenja i gotove začas
Domaće rum štanglice osvojiće prave sladokusce.
TIRAMISU SA BANANAMA SOČNIJI OD KLASIČNOG Italijanski desert za prave sladokusce
Fenomenalni desert odlično se slaže sa kafom.
Komentari (0)