NEODOLJIV I SOČAN Kuglof sa limunom može da prođe i kao praznična poslastica
Tražićete još!
Kuglof sa limunom
Sastojci:
225 g maslaca
3 šoljice brašna
1 kašika praška za pecivo
2 kašičice soli
2,5 šoljica šećera
8 limuna
4 jajeta
1 šoljica mlaćenice
0,75 šoljica kompota od kajsije
0,25 šoljica limunovog soka
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Kalup za kuglof namastite maslacem i pospite brašnom. U činiji pomešajte prašak za pecivo, so i brašno. U drugu, veću činiju vrhovima prstiju pomešajte šećer i koru limuna da se sjedine. Zatim smesi dodajte maslac i mikserom mešajte na velikoj brzini do lagane i penaste smese, oko 4 minuta. Postepeno dodajte jedno po jedno jaje uz miksanje do lagane i penaste smese. Smanjite brzinu miksera, pa dodajte mešavinu suvih sastojaka u tri navrata, a između njih dodajte mlaćenicu u dva navrata. Dobijeno testo ulijte u pripremljeni kalup i zagladite površinu. Pecite do zlatne smeđe boje u zagrejanoj rerni 60 minuta. Izvadite da se hladi desetak minuta, pa izvrnite i ohladite do kraja. Kompot i limunov sok ulijte u manju posudu, zagrejte do vrenja pa smanjite jačinu vatre i kuvajte uz povremeno mešanje da se zgusne, 6-8 minuta. Procedite u činijicu, a krupne delove odbacite, prelijte preko ohlađenog kuglofa i ostavite bar 10 minuta da se hladi.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
ZA LJUBITELJE LIMUNA Slatka, a kisela poslastica koja će vas očarati
Kremasto i ukusno.
SOČAN SLATKIŠ BEZ MARGARINA Neobični kuglof koji morate napraviti i probati
Lak je i za pripremu.
KREMASTO ZADOVOLJSTVO KOJE MORATE NAPRAVITI Limun ovom slatkišu daje neodoljivu notu
Svi će se oduševiti.
ROLAT SA MAKOM Očaravajući desert mekan kao duša, poći će vam voda na usta
Služite samostalno ili pospite šećerom u prahu.
ČOKOLADNI KOLAČ SA KOKOSOM Gotov očas posla, nema jaja, a ne treba da palite mikser
Uspeva svima, a oduševiće sve sladokusce.
DOMAĆE TOBLERONE Fantazija ukusa, nestaće sa stola čim se postave, a tajna je u ovome
Neodoljivi i ukusni, ulepšaće svaku svečanu trpezu.
OČARAVAJUĆE TRILEĆE SAVRŠENO ZA ROĐENDAN Recept pevačice Marine Tadić svi hvale, a evo i zašto
Marina Tadić, pevačica koja je u septembru izbacila novi album „Rođendan“, sa ushićenjem očekuje decembar kada će solističkim koncertom u Mts dvorani obeležiti 20 godina muzičke karijere. Njene stare pesme, među kojima se izdvaja „Još sam ona stara“, publika podjednako voli kao i pre deceniju i po, te nema sumnje da će uglas sa njom pevati najveće hitove. Iako se po njenoj liniji to nikad ne bi reklo, nekadašnja profesorka fizičkog i diplomirani difovac, upravo je majstor za deserte. Majka ćerkice Vere i supruga advokata Uroša ne krije da su joj specijalitet lazanje, kolač sa malinama i trileće.
NEPEČENA ČOKO MOKO TORTA Rajski zalogaji u poslastici kao osmišljenoj za tmurne dane
Fenomenalna torta pravi se brzo i lako, a osvojiće sve koji je budu probali.
Komentari (0)