NEK' SE DECA ZAIGRAJU Šarenoliki kuglof ulepšaće vam nedelju
Idealan je da se spremi za vikend.
Kuglof duginih boja
Sastojci:
125 g maslaca
130 g brašna
130 g šećera
2 kašike mleka
2 jajeta
1 kesica vanilin- šećera
Za ukrašavanje:
125 g margarina
200 g šećera u prahu
125 g sira maskarpone
Boje za kolače:
ljubičasta
plava
narandžasta
crvena
Priprema:
Izmiksajte margarin, šećer i vanilin-šećer. Dodajte jaja i dobro umutite. Postepeno dodajte brašno, a nakon toga i mleko. Pripremljenu smesu podelite u 5 činijica i u svaku dodajte jednu prehrambenu boju. Dobro promešajte. Zatim u posudu za kuglof stavite po kašiku od svake smese. Pecite u zagrejanoj rerni na 180
stepeni oko 18 minuta. Čačkalicom proverite da li je kolač u sredini pečen.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
PRSTE DA POLIŽEŠ! Čokoladni kuglof postaće omiljen desert i vama i najmlađima
Samo je potrebna želja da se napravi.
RECEPT ZA NAJMEKŠE ČUPAVCE Kokos kolač koji svi vole, topi se u ustima
Uvek je bio popularan.
SVI ZNAJU ZA OVAJ DESERT Sočan i neodoljiv, lako se pravi i brzo se jede - breskvice
Pokušajte da ih napravite, nije ništa komplikovano.
STARA POSLASTICA SVIMA OMILJENA Probajte ovaj recept na ČAŠE i lenja pita će vas mamiti da uzmete još!
Nema ko ne voli ovaj ukusan desert.
POSNI SLAVSKI KOLAČ PO RECEPTU STAROM 50 GODINA Jedini recept koji vam je potreban
Gosti će biti oduševljeni ukusom.
BOMBICE OD BADEMA ZA NAJLEPŠU POSNU SLAVU Prave se maltene same, a svi ih vole
Savršeno idu uz čaj ili kafu.
BAKIN KOLAČ SA JOGURTOM MIRIŠE NA DETINJSTVO Zbog njega se krši svaka dijeta
Mirisan i sladak, nema ko će mu odoleti.
ČOKO KIKIRIKI TORTA ZA SVETOG NIKOLU Pravi se maltene sama, a po ukusu joj nema ravne
Može i dete da je napravi, a svaki zalogaj miluje nepca.
POSNI TIRAMISU ZA PRAVE KAFOLJUPCE Kolač zbog kog i komšije dolaze nepozvane
Kremast i sočan, i savršeno ide uz šoljicu kafe.
Komentari (0)