KREMASTO ZADOVOLJSTVO KOJE MORATE NAPRAVITI Limun ovom slatkišu daje neodoljivu notu
Svi će se oduševiti.

Kremasto zadovoljstvo
Možda vas zanima:


RECEPT ZA NAJMEKŠE ČUPAVCE Kokos kolač koji svi vole, topi se u ustima
Uvek je bio popularan.
SVI ZNAJU ZA OVAJ DESERT Sočan i neodoljiv, lako se pravi i brzo se jede - breskvice
Pokušajte da ih napravite, nije ništa komplikovano.

STARA POSLASTICA SVIMA OMILJENA Probajte ovaj recept na ČAŠE i lenja pita će vas mamiti da uzmete još!
Nema ko ne voli ovaj ukusan desert.
Sastojci:
Za koru:
1 jaje
1/2 šolje vode
200 g brašna
100 g putera
3 kašike šećera u prahu
2 kašike mlevenih badema
Za krem:
150 g šećera u prahu
4 jaja
3 limuna
1 kesica vanilin-šećera
100 ml slatke pavlake
Priprema:
Pomešajte brašno, mlevene bademe, šećer, so i puter isečen na sitne kockice (a koji je prethodno odstojao na sobnoj temperaturi) i mesite dok smesa ne postane rastresita. Onda dodajte jaje i vodu i mesite dok se sve ne sjedini i postane glatko, pa držati u frižideru najmanje jedan sat. Posle toga razvući testo oklagijom i obložiti tepsiju u kojoj ćete ga peći. Viljuškom izbodite na nekoliko mesta pa preko testa stavite papir za pečenje i stavite pirinač ili pasulj da testo ne naraste. Pecite oko 15 minuta na 190 stepeni. Za to vreme, umutite jaja i šećer u prahu pa kad postane kremasto, dodajte sok od limuna i rendanu koru četiri limuna kao i slatku pavlaku. Nemojte dugo da mutite, samo dok se ne ujednači. Koru izvadite i ostavite da se kratko prohladi i nalijte kremom. Pecite do 40 minuta na 150 stepeni. Kada bude gotovo, stavite u frižider na dva sata da se rashladi.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

BLEDSKA KREMPITA Poslastica koju je najviše voleo Josip Broz Tito
Neodoljivu poslasticu osmislio je poslastičar Ištvan Lukačević 1953.godine, na Bledu.

POSNI TIRAMISU Specijalitet italijanske kuhinje koji se topi u ustima
Ako volite kafu, ovaj kolač ćete obožavati.

FRANCUSKA KREMPITA SLAĐA OD KLASIČNE Mekana poslastica ukusa koji se ne zaboravlja
Sočna i slatka, za pravo uživanje.

PUŽIĆI SA MAKOM Mirisno pecivo mekano kao duša koje super ide uz kafu
Sočni i slatki, nestaće sa stola odmah.

BRZA ALVA SA PISTAĆIMA Zasladiće vas u trenu, a treba vam samo 4 sastojka
Pravi se lako, a ukusna kao da ste se trudili satima.
Komentari (0)