KREMASTO ZADOVOLJSTVO KOJE MORATE NAPRAVITI Limun ovom slatkišu daje neodoljivu notu
Svi će se oduševiti.
Kremasto zadovoljstvo
Sastojci:
Za koru:
1 jaje
1/2 šolje vode
200 g brašna
100 g putera
3 kašike šećera u prahu
2 kašike mlevenih badema
Za krem:
150 g šećera u prahu
4 jaja
3 limuna
1 kesica vanilin-šećera
100 ml slatke pavlake
Priprema:
Pomešajte brašno, mlevene bademe, šećer, so i puter isečen na sitne kockice (a koji je prethodno odstojao na sobnoj temperaturi) i mesite dok smesa ne postane rastresita. Onda dodajte jaje i vodu i mesite dok se sve ne sjedini i postane glatko, pa držati u frižideru najmanje jedan sat. Posle toga razvući testo oklagijom i obložiti tepsiju u kojoj ćete ga peći. Viljuškom izbodite na nekoliko mesta pa preko testa stavite papir za pečenje i stavite pirinač ili pasulj da testo ne naraste. Pecite oko 15 minuta na 190 stepeni. Za to vreme, umutite jaja i šećer u prahu pa kad postane kremasto, dodajte sok od limuna i rendanu koru četiri limuna kao i slatku pavlaku. Nemojte dugo da mutite, samo dok se ne ujednači. Koru izvadite i ostavite da se kratko prohladi i nalijte kremom. Pecite do 40 minuta na 150 stepeni. Kada bude gotovo, stavite u frižider na dva sata da se rashladi.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
RECEPT ZA NAJMEKŠE ČUPAVCE Kokos kolač koji svi vole, topi se u ustima
Uvek je bio popularan.
SVI ZNAJU ZA OVAJ DESERT Sočan i neodoljiv, lako se pravi i brzo se jede - breskvice
Pokušajte da ih napravite, nije ništa komplikovano.
STARA POSLASTICA SVIMA OMILJENA Probajte ovaj recept na ČAŠE i lenja pita će vas mamiti da uzmete još!
Nema ko ne voli ovaj ukusan desert.
KROASAN SA ČOKOLADOM Mekan kao duša i sočan, a idealan za užinu ili desert
Popraviće vam dan u trenu, a odlično se slaže sa kafom.
MEDENO SRCE Jeftin kolač skupog ukusa gotov za 15 minuta, a pogodan i za dane posta
Posni kolač sa čokoladom i džemom idealan je za sve prilike kada vam se jede nešto slatko, ali i svečanu trpezu.
DOMAĆE VANILICE NA STARINSKI NAČIN Prave se uz pomoć jednog važnog sastojka, a najbolje su kad odstoje
Bake su govorile da vanilice moraju biti napravljene sa svinjskom mašću, jer će se samo tako topiti u ustima
REFORMA TORTA Kraljica među srpskim poslasticama u neodoljivom spoju sa orasima
Fenomenalna čokoladna torta, za sve prilike.
ČOKOLADNE AMERIČKE PALAČINKE Još slađe od klasičnih, a tope se u ustima, ovakve do sada niste jeli
Ako volite američke palačinke, njihovu ćokoladnu varijantu ćete obožavati.
Komentari (0)