ZA LJUBITELJE LIMUNA Slatka, a kisela poslastica koja će vas očarati

Alo.rs

10:00

Slatki kutak 0

Kremasto i ukusno.

ZA LJUBITELJE LIMUNA Slatka, a kisela poslastica koja će vas očarati
Shutterstock

Ekleri sa limunom

Sastojci:

Za testo:

1/2 l vode

180ml ulja

10 kašika mekog brašna

200g pšeničnog griza

1 kora limuna

7 jaja

Za fil:

1,25 l mleka

4 kesice pudinga od limuna

250g margarina za krem

8 kašika šećera

sok od 1 limuna

nekoliko kapi likera od limuna po želji

Priprema:

Vodu stavite da prokuva, dodajte ulje. Sklonite sa vatre, pa dodajte brašno i griz pomešane sa izrendanom korom limuna. Sjedinite i ostavite da se ohladi. U ohlađenu smesu dodajte jedno po jedno jaje uz neprestano mućenje da se dobije glatka masa. Pleh podmažite uljem i špricem za tulumbe istiskajte testo. Pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni dok ne porumene. Tokom pečenja ne otvarajte rernu da bi ekleri ostali vazdušasti.
Za fi l: 1l mleka stavite da se kuva. U preostalih 250 ml rastvorite prašak za puding i šećer, pa zakuvajte kad provri mleko i kuvajte još nekoliko minuta da sve provri i sjedini se u krem. Ostavite da se ohladi. Margarin
penasto umutite, pa mu dodajte sok od limuna i nekoliko kapi limun likera i sjedinite ga sa ohlađenim kremom. Svaki ekler presecite napola, pa napunite kremom. Mogu se posuti šećerom u prahu.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Komentari (0)

Loading