ZA LJUBITELJE LIMUNA Slatka, a kisela poslastica koja će vas očarati
Kremasto i ukusno.
Ekleri sa limunom
Sastojci:
Za testo:
1/2 l vode
180ml ulja
10 kašika mekog brašna
200g pšeničnog griza
1 kora limuna
7 jaja
Za fil:
1,25 l mleka
4 kesice pudinga od limuna
250g margarina za krem
8 kašika šećera
sok od 1 limuna
nekoliko kapi likera od limuna po želji
Priprema:
Vodu stavite da prokuva, dodajte ulje. Sklonite sa vatre, pa dodajte brašno i griz pomešane sa izrendanom korom limuna. Sjedinite i ostavite da se ohladi. U ohlađenu smesu dodajte jedno po jedno jaje uz neprestano mućenje da se dobije glatka masa. Pleh podmažite uljem i špricem za tulumbe istiskajte testo. Pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni dok ne porumene. Tokom pečenja ne otvarajte rernu da bi ekleri ostali vazdušasti.
Za fi l: 1l mleka stavite da se kuva. U preostalih 250 ml rastvorite prašak za puding i šećer, pa zakuvajte kad provri mleko i kuvajte još nekoliko minuta da sve provri i sjedini se u krem. Ostavite da se ohladi. Margarin
penasto umutite, pa mu dodajte sok od limuna i nekoliko kapi limun likera i sjedinite ga sa ohlađenim kremom. Svaki ekler presecite napola, pa napunite kremom. Mogu se posuti šećerom u prahu.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
IDEALAN DESERT DA NAPRAVITE ZA SUTRA Vaskrs ne sme proći bez ove poslastice
Neodoljivog je ukusa.
POPULARNI KLASIK KOJI TOPI SVA ČULA Desert sa čokoladom je sve što ćete jesti danas
Neprikosnovena je poslastica.
PREDIVAN KOLAČ KOJI JE BRZO NA STOLU Ekleri su odlični za uz kafu ili čaj
Ne možete im odoleti.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)