ZA LJUBITELJE LIMUNA Slatka, a kisela poslastica koja će vas očarati
Kremasto i ukusno.
Ekleri sa limunom
Sastojci:
Za testo:
1/2 l vode
180ml ulja
10 kašika mekog brašna
200g pšeničnog griza
1 kora limuna
7 jaja
Za fil:
1,25 l mleka
4 kesice pudinga od limuna
250g margarina za krem
8 kašika šećera
sok od 1 limuna
nekoliko kapi likera od limuna po želji
Priprema:
Vodu stavite da prokuva, dodajte ulje. Sklonite sa vatre, pa dodajte brašno i griz pomešane sa izrendanom korom limuna. Sjedinite i ostavite da se ohladi. U ohlađenu smesu dodajte jedno po jedno jaje uz neprestano mućenje da se dobije glatka masa. Pleh podmažite uljem i špricem za tulumbe istiskajte testo. Pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni dok ne porumene. Tokom pečenja ne otvarajte rernu da bi ekleri ostali vazdušasti.
Za fi l: 1l mleka stavite da se kuva. U preostalih 250 ml rastvorite prašak za puding i šećer, pa zakuvajte kad provri mleko i kuvajte još nekoliko minuta da sve provri i sjedini se u krem. Ostavite da se ohladi. Margarin
penasto umutite, pa mu dodajte sok od limuna i nekoliko kapi limun likera i sjedinite ga sa ohlađenim kremom. Svaki ekler presecite napola, pa napunite kremom. Mogu se posuti šećerom u prahu.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
IDEALAN DESERT DA NAPRAVITE ZA SUTRA Vaskrs ne sme proći bez ove poslastice
Neodoljivog je ukusa.
POPULARNI KLASIK KOJI TOPI SVA ČULA Desert sa čokoladom je sve što ćete jesti danas
Neprikosnovena je poslastica.
PREDIVAN KOLAČ KOJI JE BRZO NA STOLU Ekleri su odlični za uz kafu ili čaj
Ne možete im odoleti.
BOEM KOCKE Kolač u savršenom spoju sa orasima, a svi će vam tražiti dodatak
Fenomenalni desert nestaće sa stola čim se postavi, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
ROLAT SA MAKOM Očaravajući desert mekan kao duša, poći će vam voda na usta
Služite samostalno ili pospite šećerom u prahu.
ČOKOLADNI KOLAČ SA KOKOSOM Gotov očas posla, nema jaja, a ne treba da palite mikser
Uspeva svima, a oduševiće sve sladokusce.
DOMAĆE TOBLERONE Fantazija ukusa, nestaće sa stola čim se postave, a tajna je u ovome
Neodoljivi i ukusni, ulepšaće svaku svečanu trpezu.
OČARAVAJUĆE TRILEĆE SAVRŠENO ZA ROĐENDAN Recept pevačice Marine Tadić svi hvale, a evo i zašto
Marina Tadić, pevačica koja je u septembru izbacila novi album „Rođendan“, sa ushićenjem očekuje decembar kada će solističkim koncertom u Mts dvorani obeležiti 20 godina muzičke karijere. Njene stare pesme, među kojima se izdvaja „Još sam ona stara“, publika podjednako voli kao i pre deceniju i po, te nema sumnje da će uglas sa njom pevati najveće hitove. Iako se po njenoj liniji to nikad ne bi reklo, nekadašnja profesorka fizičkog i diplomirani difovac, upravo je majstor za deserte. Majka ćerkice Vere i supruga advokata Uroša ne krije da su joj specijalitet lazanje, kolač sa malinama i trileće.
Komentari (0)