BAKINI KOLAČI Starinske potkovice sa orasima, tako prhke da se tope u ustima
Slatke potkovice su još lepše kada malo odstoje, pa ih sutra možete poneti na uranak.
Sastojci:
400 g masti
200 g šećera
2 jajeta
200 g mlevenih oraha
550 g brašna
1/2 kašičice soli
1/2 limuna - rendana kora
za posipanje prah šećer
Priprema:
Mast penasto umutiti, pa dodati šećer i nastaviti sa mućenjem, zatim jaja, so, rendanu koru, orahe i brašno. Umesiti glatko i nelepljivo testo. Kidati po lopticu testa i oblikovati potkovice. Slagati na pek papir i peći na 180 stepeni 12 minuta. Kada se prohlade sipati prah šećer u cediljku i posuti kolače.
Možda vas zanima:
SITNI SLAVSKI KOLAČI Tako ukusni da ćete ih praviti svake nedelje
Neodoljiva lešnik gnezda, cvetići vanilice, orasnice ili breskvice, nećete da pogrešite šta god da odaberete.
OBLANDE Brzi i jeftini slavski kolači skupog ukusa, uspevaju svima, a poći će vam voda na usta
Gotove za 15 minuta, a nestaće sa stola čim se postave.
KOLAČI KOJI SE NE PEKU Bombice od bele čokolade i džema, gotove su bukvalno za 20 minuta!
Sitni kolači fantastičnog ukusa koji su odlični za slave i druge svečane prilike.
SLATKA SALAMA Starinski kolač od keksa koji ćete napraviti bukvalno za 15 minuta, izdašan i jeftin!
Od nekoliko jeftinih sastojaka dobićete mnogo sitnih kolača, pa je slatka salama odlična za slave i druge svečane prilike.
TIRAMISU KUGLICE Mekane kao oblak, a savršeno se slažu sa šoljicom kafe, za sve prilike
Slatki zalogajčići nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
BOEM KOCKE Kolač u savršenom spoju sa orasima, a svi će vam tražiti dodatak
Fenomenalni desert nestaće sa stola čim se postavi, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
ROLAT SA MAKOM Očaravajući desert mekan kao duša, poći će vam voda na usta
Služite samostalno ili pospite šećerom u prahu.
ČOKOLADNI KOLAČ SA KOKOSOM Gotov očas posla, nema jaja, a ne treba da palite mikser
Uspeva svima, a oduševiće sve sladokusce.
DOMAĆE TOBLERONE Fantazija ukusa, nestaće sa stola čim se postave, a tajna je u ovome
Neodoljivi i ukusni, ulepšaće svaku svečanu trpezu.
Komentari (0)