BAKINI KOLAČI Starinske potkovice sa orasima, tako prhke da se tope u ustima
Slatke potkovice su još lepše kada malo odstoje, pa ih sutra možete poneti na uranak.
Sastojci:
400 g masti
200 g šećera
2 jajeta
200 g mlevenih oraha
550 g brašna
1/2 kašičice soli
1/2 limuna - rendana kora
za posipanje prah šećer
Priprema:
Mast penasto umutiti, pa dodati šećer i nastaviti sa mućenjem, zatim jaja, so, rendanu koru, orahe i brašno. Umesiti glatko i nelepljivo testo. Kidati po lopticu testa i oblikovati potkovice. Slagati na pek papir i peći na 180 stepeni 12 minuta. Kada se prohlade sipati prah šećer u cediljku i posuti kolače.
Možda vas zanima:
POSNA LEŠNIK GNEZDA Prave se maltene sama, a vole ih od 7 do 107 godina
Savršena za slavsku trpezu.
DOMAĆE FERERO KUGLICE Gosti ih obožavaju i kažu da su bolje od originala
Super idu uz čaj ili kafu.
BRZE KEKS BOMBICE ZA NAJMLAĐE Gotove očas posla, a smažu se brzinom svetlosti
Savršene za sve prilike kada vam se jede nešto slatko.
KOŠNICE Omiljeni slavski kolači, u neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Nema ko ih ne voli, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)