BAKINI KOLAČI Starinske potkovice sa orasima, tako prhke da se tope u ustima
Slatke potkovice su još lepše kada malo odstoje, pa ih sutra možete poneti na uranak.
Sastojci:
400 g masti
200 g šećera
2 jajeta
200 g mlevenih oraha
550 g brašna
1/2 kašičice soli
1/2 limuna - rendana kora
za posipanje prah šećer
Priprema:
Mast penasto umutiti, pa dodati šećer i nastaviti sa mućenjem, zatim jaja, so, rendanu koru, orahe i brašno. Umesiti glatko i nelepljivo testo. Kidati po lopticu testa i oblikovati potkovice. Slagati na pek papir i peći na 180 stepeni 12 minuta. Kada se prohlade sipati prah šećer u cediljku i posuti kolače.
Možda vas zanima:
SLATKA SALAMA Starinski kolač od keksa koji ćete napraviti bukvalno za 15 minuta, izdašan i jeftin!
Od nekoliko jeftinih sastojaka dobićete mnogo sitnih kolača, pa je slatka salama odlična za slave i druge svečane prilike.
KOLAČI BRESKVICE Napravite ih po receptu Jovane Krstić, toliko će biti lepe, biće vam žao da ih pojedete!
Čuveni sitni kolači bez kojih se ne može zamisliti slava nijedne domaćice koja želi da zadivi svoje goste, svakako su i breskvice.
BEČKA PITA Popularan kolač koji se ne peče, pravi izbor za vikend poslasticu
Bečka pita ima tri različita sloja i veoma je izdašna.
DOMAĆE TOBLERONE Trouglići od čokolade i keksa, sitni kolači koji se ne peku i gotovi su za 20 minuta!
Odlično slatko posluženje za goste.
LIMUN BRAUNI SOČNIJI OD KLASIČNOG Gotov za 20 minuta, od sastojaka koje već imate
Ako volite klasičan brauni, ovaj sa limunom ćete obožavati.
KUGLICE OD JABUKA Sočni kolačići kojima orasi daju poseban šmek, za dane kada nemate vremena
Brzi desert kada vam se jede nešto slatko, a nemate vremena za pripremu.
TIRAMISU KUGLICE Najlepši sitni kolači sa kafom, ukrasiće svaku slavsku trpezu
Ako volite tiramisu, ove kuglice ćete obožavati.
ŠTRUDLA SA ŠLJIVAMA Mirisna poslastica koja budi sva čula, a ukrasiće svaku svečanu trpezu
Ako volite klasičnu štrudlu, ovu sa šljivama ćete obožavati.
LIMUN KOLAČ SA KOKOSOM Mekan kao duša i sočan, a svaki zalogaj je raj za sladokusce
U savršenom slatko-kiselkastom spoju, oduševiće i one izbirljive.
Komentari (0)