SAVRŠEN ZA PONETI Bakin kolač svi vole, a zgodan je za užinu u prirodi
Napravite kolač za sva vremena, ali i za sve prilike.
Sastojci:
5 jajeta
200 g šećera
250 ml ulja
500 ml mleka
500 g brašna
1 prašak za pecivo
Priprema:
Belanca umutiti u čvrst sneg uz postepeno dodavanje šećera. Dodati žumanca i umutiti da se dobije penasta smesa. Dodati ulje i mleko, pa sjediniti. Na kraju ubaciti mešavinu brašna i praška za pecivo. Kalup za bakin kolač dobro zagrejati. Na sredinu kalupa stavljati po jednu punu kutlaču umućene smese i peći 4-5 minuta.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
BAKIN KOLAČ SA JOGURTOM Ukusom bolji od svake torte, a pravi se maltene sam
Najbolje služite uz čaj ili kafu.
BAKIN KOLAČ BUDI NOSTALGIJU Baš ovako su ga pravile domaćice u staroj Jugoslaviji
Najbolje služite uz čaj ili kafu.
BAKIN KOLAČ BUDI NOSTALGIJU Gotov za par minuta, a biće svež i do 7 dana
Mekan i sočan, bićete oduševljeni.
BAKIN KOLAČ SA MERAMA NA ŠOLJE Ukus i miris detinjstva u svakom zalogaju
Zamirisaće cela kuća.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)