SAVRŠEN ZA PONETI Bakin kolač svi vole, a zgodan je za užinu u prirodi
Napravite kolač za sva vremena, ali i za sve prilike.
Sastojci:
5 jajeta
200 g šećera
250 ml ulja
500 ml mleka
500 g brašna
1 prašak za pecivo
Priprema:
Belanca umutiti u čvrst sneg uz postepeno dodavanje šećera. Dodati žumanca i umutiti da se dobije penasta smesa. Dodati ulje i mleko, pa sjediniti. Na kraju ubaciti mešavinu brašna i praška za pecivo. Kalup za bakin kolač dobro zagrejati. Na sredinu kalupa stavljati po jednu punu kutlaču umućene smese i peći 4-5 minuta.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
OVAKAV JOŠ NISTE JELI Mekan i mirišljav bakin kolač sa prelivom od cimeta
napravite punu vanglu i sladite se uz topao čaj u ovim hladnim danima.
PRAVI BELGIJSKI Original recept za vafle, mekane, mirišljave, neodoljive!
Poslužite vafle posute šećerom u prahu, istopljenom čokoladom ili medom.
RECEPT ZA "BAKIN KOLAČ NA ŠOLJE" Idealno su rešenje za doručak ili užinu, uz džem ili čokoladni krem
Generacije na ovim prostorima odrasle su uz galete, a u nastavku vam donosimo recept koji uspeva svima
VAFLI OD BANANE Probajte malo drugačiji recept za čuveni bakin kolač
Izdašan kolač koji se može jesti kao slatki doručak ili užina.
TIRAMISU KUGLICE Mekane kao oblak, a savršeno se slažu sa šoljicom kafe, za sve prilike
Slatki zalogajčići nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
BOEM KOCKE Kolač u savršenom spoju sa orasima, a svi će vam tražiti dodatak
Fenomenalni desert nestaće sa stola čim se postavi, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
ROLAT SA MAKOM Očaravajući desert mekan kao duša, poći će vam voda na usta
Služite samostalno ili pospite šećerom u prahu.
ČOKOLADNI KOLAČ SA KOKOSOM Gotov očas posla, nema jaja, a ne treba da palite mikser
Uspeva svima, a oduševiće sve sladokusce.
DOMAĆE TOBLERONE Fantazija ukusa, nestaće sa stola čim se postave, a tajna je u ovome
Neodoljivi i ukusni, ulepšaće svaku svečanu trpezu.
Komentari (0)