RECEPT ZA "BAKIN KOLAČ NA ŠOLJE" Idealno su rešenje za doručak ili užinu, uz džem ili čokoladni krem
Generacije na ovim prostorima odrasle su uz galete, a u nastavku vam donosimo recept koji uspeva svima
Sastojci:
- 4 jaja,
- šolja šećera,
- šolja ulja,
- šolja mleka,
- 4 šolje brašna,
- kesica praška za pecivo.
Priprema:
U posudu za mućenje razbijte jaja, zatim dodajte šećer, pa mleko, ulje, brašno i prašak za pecivo. Sve to dobro umutite mikserom, a onda smesu sipajte u aparat za galete i pecite dok ne porumeni. Da bi galete što duže ostale sveže, držite ih u metalnoj kutiji sa poklopcem.
Možda vas zanima:
BAKIN KOLAČ SA JOGURTOM MILUJE NEPCA Klasik koji nikada ne dosadi
Zamiriše cela kuća dok se peče.
BAKIN KOLAČ BUDI NOSTALGIJU Gotov za par minuta, a biće svež i do 7 dana
Mekan i sočan, bićete oduševljeni.
NAJBOLJI RECEPT ZA BAKIN KOLAČ Tajna je u jednom sastojku koji svi zaborave da stave u testo
Starinski recept za bakin kolač koji može da se jede u bilo koje doba dana
SAVRŠEN ZA PONETI Bakin kolač svi vole, a zgodan je za užinu u prirodi
Napravite kolač za sva vremena, ali i za sve prilike.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)