PRAVI BELGIJSKI Original recept za vafle, mekane, mirišljave, neodoljive!
Poslužite vafle posute šećerom u prahu, istopljenom čokoladom ili medom.
Sastojci:
500 g brašna
4 belanca
250 g istopljenog putera
120 g mleka u prahu
20 g svežeg kvasca
1 kašičica smeđeg šećera
½ kašičice soli
1 vanilin šećer
600 ml mlake vode
Priprema:
U veću činiju sipajte brašno, napravite udubljenje i tu stavite kvasac, mlaku vodu, šećer, mleko u prahu, vanilin šećer. Umutite testo i ostavite da odstoji pola sata. Istopite puter i kad se malo prohladi dodajte u testo i izmešajte. Umutite belanca u čvrst sneg i dodajte u testo. Izmešajte da se smesa ujednači. Pecite vafle u podmazanom aparatu.
Savet: Ako vam se vafli lepe za aparat malo povećajte količinu putera u receptu.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
BAKIN KOLAČ SA JOGURTOM MILUJE NEPCA Klasik koji nikada ne dosadi
Zamiriše cela kuća dok se peče.
BAKIN KOLAČ BUDI NOSTALGIJU Gotov za par minuta, a biće svež i do 7 dana
Mekan i sočan, bićete oduševljeni.
BELGIJSKI VAFLI Biće kao iz najbolje poslastičarnice, ukućani će ih obožavati
Pospit šećerom i dekorišite voćem po želji.
Galete s jagodama su čisti dokaz kako najjednostavnije stvari ponekad doista ispadnu najbolje
Ove galete se mogu pripremiti sa gotovo svim vrstama voća. Odlične su i sa šljivama, višnjama, trešnjama, breskvama, a mogu se praviti i sa zamrznutim voćem koje prethodno samo odmrznete.
BOSANSKI KLASIK KOJI NESTAJE IZ ŠERPE Napravite sogan-dolmu kao iz kafane
Luk ovde zamenjuje listove kupusa ili vinove loze, pa je jelo posebnog ukusa i izgleda
SPECIJALITET CRNOGORSKE KUHINJE Podgorički popeci, vrhunski užitak
Podgorički popeci su veoma poznato crnogorsko jelo, specijalitet crnogorske kuhinje
TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere
Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.
PIŠINGER TORTA KAKVU SU PRAVILE NAŠE BAKE Hrskave oblande i svilenkasti fil
Ukrasiće svaku svečanu trpezu.
BAKINE ŽERBO KOCKE BUDE SVA ČULA Izgledaju elegantno, mirišu domaće i tope se u ustima
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Komentari (0)