OVAKAV JOŠ NISTE JELI Mekan i mirišljav bakin kolač sa prelivom od cimeta

Trpeza/ V.V.

15:30

Slatki kutak 0

napravite punu vanglu i sladite se uz topao čaj u ovim hladnim danima.

OVAKAV JOŠ NISTE JELI Mekan i mirišljav bakin kolač sa prelivom od cimeta
Shutterstock

Sastojci:

400 ml mleka

250 g brašna

2 jaja

2 kašike šećera

1 prašak za pecivo

3 kašike ulja

1 vanilin šećer

Prstohvat soli

Za preliv:

5 kašika putera

3 kašike šećera

1 kašika cimeta

Priprema:

U činiji izmešajte brašno, šećer, prašak za pecivo, vanilin šećer i prstohvat soli. Posebno umutite viljuškom jaja, mleko i ulje. Napravite udubljenje u sredini i tu sipajte smesu od jaja. Umutite da se dobije ujednačena smesa. Pecite u zagrejanom aparatu za vafle. Za preliv, pomešajte istopljeni puter, šećer i cimet. Kada sve vafle ispečete kašikom ih prelijte prelivom od cimeta.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

kladkaka

KLADKAKA Švedski desert pomera granice dobrog ukusa, a uspeće svima

10:30

16 maj, 2024

Slatki kutak

Kladkaka, tipičan švedski desert sličan američkom brauniju, u bukvalnom prevodu znači „lepljivi, blatnjavi kolač“. Hrskave spoljašnjosti i mekane, gnjecave unutrašnjosti, raspametiće i one izbirljive. Napravljen od jednostavnih sastojaka, razlikuje se od drugih kolača jer ne sadrži prašak za pecivo. Slatkiš spreman za 20 minuta, neverovatnog ukusa koji se pamti. Najbolje da ga poslužite uz voće, sladoled ili šlag.

Komentari (0)

Loading