ZA SVAKI DAN I ZA POSEBNE PRILIKE Fenomenalna čokoladna torta, koja ostavlja utisak raskoši
Čokoladna torta je miljenica najvećeg broja ljudi, a svaki sloj ove poslastice je tako čokoladan da ćete uživati u svakom zalogaju
Sastojci:
Kora:
- 3 jaja
- 150 g šećera
- 100 ml ulja
- 100 ml mleka
- 120 g brašna
- 20 g kakao praha
- 1 vanilin šećer
- prstohvat soli
- 100 ml čokoladnog mleka za posipanje kore
Fil:
- 800 ml mleka
- 3 pudinga od čokolade
- 100 g šećera
- 200 g čokolade
- 200 g nutele
- 200 g margarina ili putera sobne temperature
Ganaš:
- 200 g crne čokolade
- 200 ml slatke pavlake
Priprema:
Umutite jaja, šećer, vanilin šećer i so mikserom.Treba da se dobije svetlo žuta boja.
Dodajte tečne sastojke - mleko i ulje. U tečne sastojke sipajte pomešano brašno i kakao. Smesu pecite u kalupu prečnika 22 cm koji ste prethodno obložili pek papirom.
Peći oko 20 minuta na 180 stepeni.
Dok se kora peče pripremite fil. Puding razmutite u malo mleka sa šećerom pa ga skuvajte u ostatku mleka. Dok je još vruće dodajte čokoladu. Ohladite puding i dodajte nutelu pa umućen margarin.
U okrugli kalup staviti ohlađenu koru, poprskati je čokoladnim mlekom pa naneti ceo fil. Ostaviti nekoliko sati da se ohladi pa staviti ganaš.
Dakle, slatku pavlaku zagrejati do vrenja, ne treba da provri, pa dodati čokoladu izlomljenu na kockice. Mešati da se masa izjednači pa preliti preko torte.
Dekorišite kako god vi želite.
Možda vas zanima:
BRZA SARAJEVSKA TORTA BEZ PEČENJA: Čokoladna torta od rozen kora sto jezika govori
Ako volite izdašne, čokoladne poslastice, a ni rozen torti ne možete da kažete ne, ova torta bez pečenja biće odličan izbor i za kuvarice i za njihove sladokusce.
RECEPT KOJI ODUVEK TRAŽITE Torta sa čokoladom i plazmom, bogatsvo i raskoš na tanjiru
Za ovu tortu kažu da je miljenica dečjih rođendana, ali ni odrasli nisu na nju nimalo imuni
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)