ZA SVAKI DAN I ZA POSEBNE PRILIKE Fenomenalna čokoladna torta, koja ostavlja utisak raskoši

trpeza.rs

07:14

Slatki kutak 0

Čokoladna torta je miljenica najvećeg broja ljudi, a svaki sloj ove poslastice je tako čokoladan da ćete uživati u svakom zalogaju

ZA SVAKI DAN I ZA POSEBNE PRILIKE Fenomenalna čokoladna torta, koja ostavlja utisak raskoši
Shutterstock

Sastojci:

Kora:

  • 3 jaja
  • 150 g šećera
  • 100 ml ulja
  • 100 ml mleka
  • 120 g brašna
  • 20 g kakao praha 
  • 1 vanilin šećer 
  • prstohvat soli  
  • 100 ml čokoladnog mleka za posipanje kore

Fil:

  • 800 ml mleka
  • 3 pudinga od čokolade
  • 100 g šećera
  • 200 g čokolade
  • 200 g nutele
  • 200 g margarina ili putera sobne temperature

Ganaš:

  • 200 g crne čokolade
  • 200 ml slatke pavlake

Priprema:

Umutite jaja, šećer, vanilin šećer i so mikserom.Treba da se dobije svetlo žuta boja.

Dodajte tečne sastojke - mleko i ulje. U tečne sastojke sipajte pomešano brašno i kakao. Smesu pecite u kalupu prečnika 22 cm koji ste prethodno obložili pek papirom.

Peći oko 20 minuta na 180 stepeni.

Dok se kora peče pripremite fil. Puding razmutite u malo mleka sa šećerom pa ga skuvajte u ostatku mleka. Dok je još vruće dodajte čokoladu. Ohladite puding i dodajte nutelu pa umućen margarin.

U okrugli kalup staviti ohlađenu koru, poprskati je čokoladnim mlekom pa naneti ceo fil. Ostaviti nekoliko sati da se ohladi pa staviti ganaš.

Dakle, slatku pavlaku zagrejati do vrenja, ne treba da provri, pa dodati čokoladu izlomljenu na kockice. Mešati da se masa izjednači pa preliti preko torte.

Dekorišite kako god vi želite.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading