RECEPT KOJI ODUVEK TRAŽITE Torta sa čokoladom i plazmom, bogatsvo i raskoš na tanjiru
Za ovu tortu kažu da je miljenica dečjih rođendana, ali ni odrasli nisu na nju nimalo imuni

Potrebno je:
Možda vas zanima:

UVEK PRAVI IZBOR Torta sa višnjama i dva krema - fenomenalna kombinacija ukusa, a ne peče se
Ova bogata torta oduševiće vas ukusom, ali i time što ćete utrošiti 15 minuta da je spremite

NE PEČE SE, A UKUS JE FENOMENALAN Slavska torta sa dva fila i orasima, DESERT KOJI STE ODUVEK TRAŽILI
Torte i sitne kolače na slavama, ali i na drugim proslavama svi najviše iščekuju. Zato se potrudite i napravite divne poslastice za koje će se tražiti parče više

PRAZNIČNA POSLASTICA BROJ JEDAN Kockasta torta sa filom od vanile, savršenstvo dobrog ukusa
Stari raskošni klasik, svi će se obradovati prepoznatljivom ukusu porodične sreće

NAJJEFTINIJA I NAJBRŽA POSLASTICA Torta "Lenja žena", vredna svake hvale
Uglavnom je to keks, bananice, maline i eurokrem, a mogu da se koriste i orasi, lešnici, jafa keks
Za koru:
- 4 belanca
- 100 gr šećera
- 30 ml vode
- 60 gr oraha
- 50 gr brašna
- 10 gr praška za pecivo
Preliv za koru:
- 100 gr čokolade
- 30 ml mleka
Fil:
- 4 žumanca
- 1 l mleka
- 120 pudinga od vanile
- 10 kašika šećera
- 250 gr maslaca ili margarina
- 150 gr šećera u prahu
- 200 gr čokolade
- 200 gr plazma keksa
Priprema:
Uključiti rernu da se zagreje na 200 stepeni.
Ulupati belanca sa šećerom da se šećer otopi, pa dodati vodu uz mućenje.
Dodati brašno, orahe i prašak za pecivo pa istresti smesu u pleh prečnika 24 cm.
Peći 15 – 20 minuta, zavisno od rerne.
Dok se kora peče možete skuvati fil.
Puding, šećer i žumanca pomešati, pa dodati odoaktivno 200 ml mleka, a ostatak staviti da provri.
Kad mleko provri zakuvati pudinge i mešati.
Kad se dobro zgusnulo skloniti sa vatre.
Pola odmah istresti preko izlomljene čokolade i mešati da se otopi čokolada, pa ostaviti oba dela da se potpuno ohlade.
Ulupati margarin sa šećerom u prahu pa i njega podeliti na 2 jednaka dela.
Prvom delu dodati pola vanil apudinga i izmutiti, pa dodati i ostatak i sve zajedno umutiti.
Dobijenom kremu dodati plazma keks i umutiti.
Ako vam se učini da je masa pregusta slobodno sipajte malo mleka i opet umutite.
Meni u ovom slučaju nije bilo potrebno.
Drugom delu margarina dodajte čokoladni deo i umutite.
Otopiti 100 gr čokolade sa 3 kašike mleka i premazati preko kore.
Ostaviti malo da se stegne pa naneti sav krem sa plazmom, pa odgore čokoladni krem.
Ulupati šlag i staviti preko torte ili dekorisati po želji.
Mi smo odgore posuli sa izblendiranim orasima, keksom i čokoladom.
Tortu ostaviti da dostoji bar nekoliko sati pre služenja da kora otpusti.

KOMISBROT SA KIKIRIKIJEM Klasičan slatkiš u još slasnijem izdanju, a super ide uz čaj ili kafu
Sladak i slasan desert, prste da poližete.

BELA TORTA SA MALINAMA Prepuna je fila i bogatog ukusa, za sve svečanosti
Kremasta poslastica kao osmišljena za proleće.

NAJLAKŠI RECEPT ZA POSNU KEKS TORTU SA PUDINGOM Jednostavnije od ovoga ne može
Pravi se lako, a pojede brzo.

PEČENI KOLAČ OD SIRA Savršen desert za svaku priliku
Sočan i lagan, ukusa koji priča priče.

KOKOS ROLAT Mirisni desert koji budi uspomene sa letovanja, po receptu koji morate da probate
Sočan i lagan desert, za sve prilike kada vam se jede nešto slatko.
Komentari (0)