BOŽANSTVEN SLATKIŠ Keks kolač koji se ne peče, a dva fila ima!

Trpeza/ V.V.

18:30

Slatki kutak 0

Kremasta poslastica, savršena da poslužite goste.

BOŽANSTVEN SLATKIŠ Keks kolač koji se ne peče, a dva fila ima!
Printscreen/Youtube

Sastojci:

Fil:

500 g pti ber keksa

800 ml mleka + 100 ml za umakanje keksa

200 g margarina

100 g čokolade za kuvanje

8 kašika brašna

8 jaja

4 kašike kristal šećera

1 vanilin šećer

5 kašika šećera u prahu

Priprema:

Skuvati mleko i odvojiti 200 ml. Žumanca umutiti sa kristal šećerom i vanilin šećerom, dodati brašno i mutiti mikserom uz lagano dodavanje odvojenih 200 ml mleka. Dodati u provrelo mleko koje je na tihoj vatri i mutiti mikserom dok se ne zgusne. Staviti da se ohladi. Penasto umutiti margarin sa šećerom u prahu i otopiti čokoladu. U ohlađen fil dodati umućen margarin i sjediniti mikserom u penastu smesu. Od fila odvojiti nekoliko kašika za premazivanje kolača odozgo, a ostatak podeliti na dva dela. U jedan dodati istopljenu čokoladu. Na tacnu ređati keks umočen kratko u mleko (u 2 reda po 7 komada). Staviti žuti fil pa red keksa, zatim čokoladni fil i opet keks. Odozgo namazati odvojen žuti fil i po želji narendati čokoladu.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading