KOMBINACIJA KOJA SE BRZO SMAŽE Jagode sa vanilom su deci najomiljene!
Kremasto zadovoljstvo u čaši.
Jagode s vanilom
Sastojci za 6 osoba:
12 piškota
550 ml slatke pavlake
150 g džema od jagoda
3 žumanca
50 g šećera
1/2 kašičice ekstrakta vanile
1 kašika šećera u prahu
4 kašike likera po ukusu
2 jagode
Priprema:
Piškote izdrobite na manje komade, rasporedite u staklene dekorativne činije i poprskajte likerom. U posudi
zagrejte 300 ml slatke pavlake, a zatim postepeno dodajte žumanca izmešana sa šećerom i ekstraktom vanile. Smanjite temperaturu i nastavite da mutite mikserom dok krema ne postane gusta. Posudu sklonite s ringle i ohladite, povremeno promešajte. Jagode očistite, operite i prepolovite, a od ostatka pavlake umutite šlag. Preko piškota rasporedite nekoliko kašika džema od jagoda, vanilin-krema i šlaga, pospite šećerom u prahu, ukrasite prepolovljenim jagodama i listićima badema.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
ELEGANTNA TORTA ZA SVE PRILIKE Zamrznuta poslastica od jagode je slatka, neodoljiva
Iskoristite dok im je sezona.
IZVRSTAN UKUS Napravite rolnice od vanile po specijalnom receptu
Kad ih budete probali, očaraće vas ukus.
LAGANA I OSVEŽAVAJUĆA POSLASTICA Torta Laganini opravdava svoj naziv
Laka za pripremu, a laka i za jelo.
POSNI SLAVSKI KOLAČ PO RECEPTU STAROM 50 GODINA Jedini recept koji vam je potreban
Gosti će biti oduševljeni ukusom.
BOMBICE OD BADEMA ZA NAJLEPŠU POSNU SLAVU Prave se maltene same, a svi ih vole
Savršeno idu uz čaj ili kafu.
BAKIN KOLAČ SA JOGURTOM MIRIŠE NA DETINJSTVO Zbog njega se krši svaka dijeta
Mirisan i sladak, nema ko će mu odoleti.
ČOKO KIKIRIKI TORTA ZA SVETOG NIKOLU Pravi se maltene sama, a po ukusu joj nema ravne
Može i dete da je napravi, a svaki zalogaj miluje nepca.
POSNI TIRAMISU ZA PRAVE KAFOLJUPCE Kolač zbog kog i komšije dolaze nepozvane
Kremast i sočan, i savršeno ide uz šoljicu kafe.
Komentari (0)