SITNI KOLAČI Marcipan oblande od plazme, čokolade i oraha, brzo se prave, a još brže pojedu!
Poslastica koja je gotova za pola sata, a imaćete fantastičan desert.
Sastojci:
1 manja oblanda
150 g mlevene plazme
150 g mlevenih oraha
50 g čokolade za kuvanje
200 g margarina
100 g šećera
100 ml vode
1 kesica vanil šećera
Priprema:
U šerpu stavite vodu, šećer i margarin da provre. Sklonite sa vatre i dodajte mleveni keks i orahe. Dobro izmešajte pa vratite na tihu vatru 3 minuta uz mešanje. Sklonite sa vatre, podelite smesu na dva dela. U jedan deo dodajte čokoladu i mešajte dok se ne istopi, a u drugi dodajte vanilin šećer. Nafilujte oblandu i kada se stegne isecite na štangle.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
ROLAT MAČJE OČI Starinski kolač sa bananom i ukusnim kremom koji se prosto topi u ustima!
Mačje oči je jedan od najukusnijih kolača sa bananom i veoma je izdašan.
PITA SA VIŠNJAMA I PLAZMOM Savršen slatkiš uz popodnevnu kafu s prijateljima
Priprema ove pite od višanja je jako jednostavna i svima uspeva
SAVRŠEN LETNJI DESERT Griz kocke koje se ne peku, brzo su gotove, jeftine, a prosto neodoljive!
Prava poslastica za vrele dane.
MRAMORNI KOLAČ SA BRESKVAMA Savršeno mekan i sočan, a svima uspeva!
Ovaj kolač sa breskvama svi vole, a može stajati 2-3 dana u zatvorenoj posudi.
PITA OD DUNJA Savršen recept Marte Stjuart za poslasticu od koje će vam poći voda na usta
Recept čuvene američke kuvarice oduševiće i one koji ne vole slatko.
PITA SA JABUKAMA Pravi se od 5 sastojaka, a ukusa kao da ste se trudili satima
Brza pita jednostavne pripreme oduševiće sve sladokusce.
TIRAMISU KUGLICE Mekane kao oblak, a savršeno se slažu sa šoljicom kafe, za sve prilike
Slatki zalogajčići nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
BOEM KOCKE Kolač u savršenom spoju sa orasima, a svi će vam tražiti dodatak
Fenomenalni desert nestaće sa stola čim se postavi, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
ROLAT SA MAKOM Očaravajući desert mekan kao duša, poći će vam voda na usta
Služite samostalno ili pospite šećerom u prahu.
Komentari (0)