BAKIN KOLAČ Recept za najmekše vafle na svetu koje unuci obožavaju!
Možete ih mazati džemom, kremom ili jesti uz čaj i kafu.
Sastojci:
3 jaja
150 g putera
150 ml jogurta
180 g brašna
50 g šećera u prahu
1 vanilin šećer
1 prašak za pecivo
1 kašika gustina
Priprema:
Umutite iseckan omekšali puter i oba šećera u penastu smesu. Dodajte jedno po jedno jaje muteći sve vreme. Dodajte jogurt, izmešajte, dodajte brašno pomešano s praškom za pecivo i gustinom. Izmešajte kašikom i ostavite da odstoji pola sata. Pecite vafle u u zagrejanom aparatu za vafle. Čuvajte u zatvorenoj plastičnoj kutiji.
Možda vas zanima:
ROLAT MAČJE OČI Starinski kolač sa bananom i ukusnim kremom koji se prosto topi u ustima!
Mačje oči je jedan od najukusnijih kolača sa bananom i veoma je izdašan.
MORATE DA PROBATE OVO SAVRŠENSTVO Bakin kolač je uz dodatak preliva i jednog začina još mekši i lepši!
Biće puna vangla slatkiša za uživanje.
PITA SA VIŠNJAMA I PLAZMOM Savršen slatkiš uz popodnevnu kafu s prijateljima
Priprema ove pite od višanja je jako jednostavna i svima uspeva
SAVRŠEN LETNJI DESERT Griz kocke koje se ne peku, brzo su gotove, jeftine, a prosto neodoljive!
Prava poslastica za vrele dane.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)