TRAŽIĆETE PARČE VIŠE Slatka poslastica sa šljivama i čokoladom oduševiće i najmlađe
Neodoljiva je!
Čokoladna torta sa šljivama
Sastojci:
300 g keksa
700 g šljiva
2 pudinga od čokolade
2,5 dl vode
150 g šećera
malo cimeta
čep ruma
200 ml pavlake
kakao
Priprema:
Šljive prepolovite, uklonite im koštice i usitnite u pire. Stavite da se kuvaju sa 2,5 dl vode, cimetom i šećerom. Kad prokuva, dodajte rum i puding. Smesu kuvajte kratko, mešajući, tek toliko da se ne zgusne. Ako želite, možete dodati kašiku džema od šljiva. U četvrtasti pleh poslažite red keksa, pa red smese, pa opet red keksa i smese. Završite keksom. Kad se kolač ohladi, premažite šlagom i pospite kakaom. Ostavite 2 do 3 sata u frižideru.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
UŽIVANCIJA NA NIVOU Čokoladna rapsodija ukusa u ustima
Divne je strukture.
TOPI SE U USTIMA Čokoladna torta koja se pravi za svaku posebnu priliku
Nema kome se neće dopasti.
NAJSOČNIJA TORTA Čokoladni troslojni desert nije NI NALIK nekom drugom
Uživaćete u svakom zalogaju...
ŠTRUDLA SA DŽEMOM Neodoljiva jesenja poslastica koja miriše na ljubav, a mekana kao duša
Fenomanalna i slatka, a vraća u dane detinjstva i bakinu kuhinju.
BOSANSKA HALVA Domaćice ovako prave decenijama, a priprema je nikad jednostavnija, otopićete se od slatkoće
Neodoljivi desert osvojiće vas od prvog zalogaja, a nema ko vam neće tražiti recept.
MADLENE Francuski kolači sa limunom koji mirišu na ljubav, a sjajno idu sa čajem
Neodoljivi kolačići u slatko-kiselkastom spoju, prste da poližete.
NEODOLJIVE ČOKOLADNE BOMBICE Sitni kolači gotovi za 15 minuta, najbolje stavite odmah duplu meru
Fenomenalne i slatke, a savršene za slavsku trpezu.
KREM BRULE Penušavi, kremasti desert iz Francuske koji budi sva čula
Zamirisaće cela kuća na vanilu, a nestaće sa stola čim se postavi.
Komentari (0)