TRAŽIĆETE PARČE VIŠE Slatka poslastica sa šljivama i čokoladom oduševiće i najmlađe
Neodoljiva je!
Čokoladna torta sa šljivama
Sastojci:
300 g keksa
700 g šljiva
2 pudinga od čokolade
2,5 dl vode
150 g šećera
malo cimeta
čep ruma
200 ml pavlake
kakao
Priprema:
Šljive prepolovite, uklonite im koštice i usitnite u pire. Stavite da se kuvaju sa 2,5 dl vode, cimetom i šećerom. Kad prokuva, dodajte rum i puding. Smesu kuvajte kratko, mešajući, tek toliko da se ne zgusne. Ako želite, možete dodati kašiku džema od šljiva. U četvrtasti pleh poslažite red keksa, pa red smese, pa opet red keksa i smese. Završite keksom. Kad se kolač ohladi, premažite šlagom i pospite kakaom. Ostavite 2 do 3 sata u frižideru.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
UŽIVANCIJA NA NIVOU Čokoladna rapsodija ukusa u ustima
Divne je strukture.
TOPI SE U USTIMA Čokoladna torta koja se pravi za svaku posebnu priliku
Nema kome se neće dopasti.
NAJSOČNIJA TORTA Čokoladni troslojni desert nije NI NALIK nekom drugom
Uživaćete u svakom zalogaju...
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)