NAJSOČNIJA TORTA Čokoladni troslojni desert nije NI NALIK nekom drugom
Uživaćete u svakom zalogaju...
Nepečeni trikolore
Sastojci:
600 ml slatke pavlake
150 g crne čokolade
200 g bele čokolade
200 g mlečne čokolade
ekstrakt vanile
60 g maskarponea
1 šolja mlevenog keksa
3 kašičice putera
sok od jedne pomorandže
Priprema:
Otopite crnu čokoladu na pari. Izmutite 200 ml slatke pavlake sa trećinom mere maskarponea i nekoliko kapi ekstrakta vanile. Otopljenu čokoladu sipajte u pavlaku, pa promešajte. Stavite u frižider na sat vremena. Isto uradite i sa ostale dve vrste čokolade. Mleveni keks pomešajte sa puterom i dodajte sok od pomorandže, pa rasporedite po dnu kalupa. Ohlađene smese s čokoladama izmiksajte i redom sipajte u kalup. Ukrasite po želji.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
BRZA VEČERA ILI DORUČAK Punjeni i hrskavi hleb ide uz svako jelo
Možete koristiti i bajati hleb.
PRAVA VITAMINSKA BOMBA Aromatično savršenstvo ukusa kestena
Ogrejaće vas u trenutku.
HRSKAVA I ZDRAVA GRICKALICA Napravite domaći čips od belog luka!
Toliko je ukusan da je neodoljiv!
SIROMAŠNO JELO KOJE JE OSVOJILO SVET Čuveni vareniki na vašoj trpezi
Napravite ovo jednostavno jelo.
TIRAMISU KUGLICE Mekane kao oblak, a savršeno se slažu sa šoljicom kafe, za sve prilike
Slatki zalogajčići nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
BOEM KOCKE Kolač u savršenom spoju sa orasima, a svi će vam tražiti dodatak
Fenomenalni desert nestaće sa stola čim se postavi, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
ROLAT SA MAKOM Očaravajući desert mekan kao duša, poći će vam voda na usta
Služite samostalno ili pospite šećerom u prahu.
ČOKOLADNI KOLAČ SA KOKOSOM Gotov očas posla, nema jaja, a ne treba da palite mikser
Uspeva svima, a oduševiće sve sladokusce.
DOMAĆE TOBLERONE Fantazija ukusa, nestaće sa stola čim se postave, a tajna je u ovome
Neodoljivi i ukusni, ulepšaće svaku svečanu trpezu.
Komentari (0)