UŽIVANCIJA NA NIVOU Čokoladna rapsodija ukusa u ustima
Divne je strukture.
Čokoladna torta
Sastojci:
Za testo:
400 g keksa
1 kašika kakaoa
2 kašike ruma
140 ml vode
Za fil:
200 g crne čokolade
300 g sitnog sira
150 g šećera u prahu
200 ml slatke pavlake
100 g suvog grožđa
Za dekoraciju:
150 g čokolade
50 ml slatke pavlake
Priprema:
U činiju stavite keks, rum, kakao i vodu, pa umesite testo za koru. Napravite koru, stavite je u okrugli kalup i ostavite u frižider da se stegne. Na pari otopite čokoladu, pa je malo prohladite. Pavlaku umutite u čvrst krem, dodajte šećer u prahu, sir, deo suvog grožđa. Dodajte i prohlađenu čokoladu. Sve dobro promešajte.
Filom premažite koru i vratite u frižider da se stegne. Za to vreme otopite čokoladu na pari, umutite slatku pavlaku, pa sjedinite i premažite tortu. Dekorišite sa voćem po želji.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
TRAŽIĆE SE PARČE VIŠE Pijana torta oduševiće svakog gosta
Prste da poližeš!
TOPI SE U USTIMA Čokoladna torta koja se pravi za svaku posebnu priliku
Nema kome se neće dopasti.
NAJSOČNIJA TORTA Čokoladni troslojni desert nije NI NALIK nekom drugom
Uživaćete u svakom zalogaju...
TIRAMISU KUGLICE Mekane kao oblak, a savršeno se slažu sa šoljicom kafe, za sve prilike
Slatki zalogajčići nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
BOEM KOCKE Kolač u savršenom spoju sa orasima, a svi će vam tražiti dodatak
Fenomenalni desert nestaće sa stola čim se postavi, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
ROLAT SA MAKOM Očaravajući desert mekan kao duša, poći će vam voda na usta
Služite samostalno ili pospite šećerom u prahu.
ČOKOLADNI KOLAČ SA KOKOSOM Gotov očas posla, nema jaja, a ne treba da palite mikser
Uspeva svima, a oduševiće sve sladokusce.
DOMAĆE TOBLERONE Fantazija ukusa, nestaće sa stola čim se postave, a tajna je u ovome
Neodoljivi i ukusni, ulepšaće svaku svečanu trpezu.
Komentari (0)