UŽIVANCIJA NA NIVOU Čokoladna rapsodija ukusa u ustima
Divne je strukture.
Čokoladna torta
Sastojci:
Za testo:
400 g keksa
1 kašika kakaoa
2 kašike ruma
140 ml vode
Za fil:
200 g crne čokolade
300 g sitnog sira
150 g šećera u prahu
200 ml slatke pavlake
100 g suvog grožđa
Za dekoraciju:
150 g čokolade
50 ml slatke pavlake
Priprema:
U činiju stavite keks, rum, kakao i vodu, pa umesite testo za koru. Napravite koru, stavite je u okrugli kalup i ostavite u frižider da se stegne. Na pari otopite čokoladu, pa je malo prohladite. Pavlaku umutite u čvrst krem, dodajte šećer u prahu, sir, deo suvog grožđa. Dodajte i prohlađenu čokoladu. Sve dobro promešajte.
Filom premažite koru i vratite u frižider da se stegne. Za to vreme otopite čokoladu na pari, umutite slatku pavlaku, pa sjedinite i premažite tortu. Dekorišite sa voćem po želji.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
TRAŽIĆE SE PARČE VIŠE Pijana torta oduševiće svakog gosta
Prste da poližeš!
TOPI SE U USTIMA Čokoladna torta koja se pravi za svaku posebnu priliku
Nema kome se neće dopasti.
NAJSOČNIJA TORTA Čokoladni troslojni desert nije NI NALIK nekom drugom
Uživaćete u svakom zalogaju...
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)