Manastirske kiflice peku se samo 10 minuta a jedu još brže: posebnu aromu daje im sastojak koji ima da se kupi u svakoj radnji
Kad vam se prijede slatkog ove brze kiflice će da oduševa i vs i vaše ukućane.
Manastirske kiflice
Sastojci:
200 g brašna
160 g putera
100 g šećera
150 g mlevenih oraha
2 žumanca
200 g čokolade za kuvanje
Priprema:
Otopite i ohladite puter. Polovinu čokolade izrendajte pa od svih sastojaka zamesite testo. Umotajte ga u plastičnu foliju i stavite u frižider na pola sata. Od testa pravite kiflice i stavljajte ih na papir za pečenje. Pecite na 180 °C oko 10 minuta. Ostavite kiflice da se ohlade, a krajeve umočite u ostatak čokolade otopljene na pari. Obazno koristite puter za ovaj slatkiš jer je u njemu tajna njegove arome.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)