Manastirske kiflice peku se samo 10 minuta a jedu još brže: posebnu aromu daje im sastojak koji ima da se kupi u svakoj radnji
Kad vam se prijede slatkog ove brze kiflice će da oduševa i vs i vaše ukućane.
Manastirske kiflice
Sastojci:
200 g brašna
160 g putera
100 g šećera
150 g mlevenih oraha
2 žumanca
200 g čokolade za kuvanje
Priprema:
Otopite i ohladite puter. Polovinu čokolade izrendajte pa od svih sastojaka zamesite testo. Umotajte ga u plastičnu foliju i stavite u frižider na pola sata. Od testa pravite kiflice i stavljajte ih na papir za pečenje. Pecite na 180 °C oko 10 minuta. Ostavite kiflice da se ohlade, a krajeve umočite u ostatak čokolade otopljene na pari. Obazno koristite puter za ovaj slatkiš jer je u njemu tajna njegove arome.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
RUM KOLAČ Brzinski desert koji se ne peče, a mekan kao duša, savršen za hladne dane
Fenomenalan desert osvojiće i one izbirljive.
BRZI LAVA KOLAČ Idealan za početnike u kuhinji i dolazak iznenadnih gostiju, a preukusan
Neodoljivi kolač topi se u ustima, a uspeva svima.
KOLAČ SA MAKOM I VIŠNJAMA Desert mekan kao duša koji budi sva čula
Fenomenalni desert nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
PUŽIĆI SA MAKOM Neodoljivo pecivo koje se odlično slaže sa šoljicom kafe
Napravite ih za doručak, a biće savršene i za večeru.
PITA OD DUNJA Savršen recept Marte Stjuart za poslasticu od koje će vam poći voda na usta
Recept čuvene američke kuvarice oduševiće i one koji ne vole slatko.
Komentari (0)