ČUVAMO OD ZABORAVA Nekad sirotinjsko jelo, sada se prodaje papreno u restoranima POPARENICA
Starinska pita koja je jeftina, brzo se pravi a ukus joj je fantastičlan.
Ponedeljak, 25. nov 2024.
Starinska pita koja je jeftina, brzo se pravi a ukus joj je fantastičlan.
Oskar Pišinger, poslastičar iz Beča kreirao je ovaj čuveni kolač, a u originalnoj recepturi odozgo ide preliv od čokolade.
Recept naših baka za starinske kiflice s mašću za osećaj prošlosti u novom dobu.
Recept naših baka za starinske kiflice s mašću za osećaj prošlosti u novom dobu.
Originalni starinski recept sadrži mast, ali je neuporedivo ukusnije s puterom. Gornji sloj od belanaca i oraha podseća na orasnice.
Ovo je jedan od onih recepata koji se prenose s kolena na koleno i iznova oduševljavaju generacije koje dolaze.
Kad vam se prijede slatkog ove brze kiflice će da oduševa i vs i vaše ukućane.
Poznata i pod imenom leskovačka kavurma, sprža je ponos kuhinje južnog dela Srbije. Reč je o čvarcima iz kojih je isceđena mast a ostalo je samo meso. U. Iako se pravi bar deset sati, vredi utrošenog vremena.
Bar jednom nedeljno treba praviti domaću supu, a bio bi greh zakuvati kupovne rezance. Ukoliko nemate vremena za pripremu rezanaca, tarana je brzo a jednako ukusno rešenje.
Da li ste znali da priprema domaćih piškota traje manje od pola sata? Zasučite rukave i počastite se popularnom italijanskom poslasticom!
Naše bake su znale kako da ušteda i nahrane i po deset gladih ustiju...
Slatke kiflice od oraha koje možete grickati u bilo koje doba dana.
Kažu da je jedno od omiljenih zimskih jela Miloša Obrenovića bila sarma koji je njegova majka, baba Višnja, nadgledala dok se krčkala na vatri da nešto ne bi pošlo po zlu. Osim njenog recepta, koji vam dajemo u nastavku, na kraju teksta vam otkrivamo trikove za spremanje sarme po receptu čuvene Baba Višnje.