ČOKOLADNI RAJ starinska torta uz koju se zaboravljaju svi mogući problemi
Perfektan izbor za sve čokoljupce jer odmah diže raspoloženje.
Čokoladni raj
SASTOJCI:
KORA:
6 jaja
5 kašika šećera
3 kašike ulja
5 kašika brašna
3 kašike kakaoa
1 kesica praška za pecivo
KREM:
300 g tamne čokolade
300 ml slatke pavlake, vrhnje za šlag
4 kašike šećera u prahu
250 g krem sira
po želji ekstrakt ruma
PRIPREMA:
Za koru ulupati belanca sa šećerom, pa dodati jedno po jedno žumance, te ulje.Na kraju umešati brašno, kakao i prašak za pecivo pa sve sjediniti žicom. Istresti u obložen pleh i staviti da se peče na 160 stepeni 35 minuta. Preseći ohlađen biskvit na dva jednaka dela,. Pre mazanja fila poprskati ih provrelom mešavinom 150 ml vode i 4 kašike šećera. Za krem zagrejte slatku pavlaku do ključanja. Skloniti s vatre pa dodati izlomljenu čokoladu.Mešati dok se skroz ne sjedini. Ostaviti da se ohladi pa u frižider sat-dva. Ohlađen krem umutiti mikserom. Krem sir umutiti sa šećerom u prahu. Pomešati oba krema zajedno i umutiti. Po želji dodati estrakt ruma. Naneti krem na obe kore. Ukrasiti po želji pa kad odstoji poslužiti.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
POSNA ČOKOLADNA TORTA SA GOTOVIM KORAMA Rapsodija ukusa u svakom zalogaju
Nema ko vam neće tražiti dodatno parče.
Svi su poludeli za TOBLERONE TORTOM Nema pečenja, a tri sloja prefinog krema bacaju u nesvest svakog ko ih proba
Mali slatki trouglići sada su glavni sastojak ove predivne torte.
Nestaje sa stola brzinom svetlosti: Neverovatno ukusna čokoladna torta od samo 3 sastojka, a bez pečenja (VIDEO)
Ovaj recept jednostavno morate da isprobate jer je priprema neverovatno jednostavna, a rezultat je čokoladna tortica za koju će svi tražiti recept!
TORTA OD 2 SASTOJKA Sve što vam treba su čokolada i jedno voće, dobićete savršenu kremastu poslasticu
Parče torte poslužite uz kuglu sladoleda od vanile ili sveže voće.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)