Svi su poludeli za TOBLERONE TORTOM Nema pečenja, a tri sloja prefinog krema bacaju u nesvest svakog ko ih proba
Mali slatki trouglići sada su glavni sastojak ove predivne torte.
Toblerone torta
Sastojci:
300 g šlaga
150 g fino mlevenog keksa
100 g Toblerone čokolade
100 g mlevenih oraha
300 ml mineralne gazirane vode
150 ml obične vode
2 kašike šećera
Priprema:
U činiji prokuvajte vodu i dodajte dve kašike šećera. Zatim dodajte mleveni keks i sve dobro izmešajte dok ne dobijete čvrstu smesu. Kada se smesa ohladi, dobijenu masu oblikujte u podlogu za tortu. Da biste napravili kremu, umutite kremu sa mineralnom vodom dok ne postane čvrsta. Zatim jepodelite na tri jednaka dela – u jedan stavite mlevene orahe, u drugi iseckanu Tobleron čokoladicu, a treći deo ostavite za gornji sloj. Podlogu prvo namazati kremom sa Toblerone čokoladom, pa onom sa mlevenim orasima. Na kraju dodajte samo šlag i čokoladne mrvice - i uživajte!
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
POSNA ČOKOLADNA TORTA SA GOTOVIM KORAMA Rapsodija ukusa u svakom zalogaju
Nema ko vam neće tražiti dodatno parče.
Nestaje sa stola brzinom svetlosti: Neverovatno ukusna čokoladna torta od samo 3 sastojka, a bez pečenja (VIDEO)
Ovaj recept jednostavno morate da isprobate jer je priprema neverovatno jednostavna, a rezultat je čokoladna tortica za koju će svi tražiti recept!
BRZA SARAJEVSKA TORTA BEZ PEČENJA: Čokoladna torta od rozen kora sto jezika govori
Ako volite izdašne, čokoladne poslastice, a ni rozen torti ne možete da kažete ne, ova torta bez pečenja biće odličan izbor i za kuvarice i za njihove sladokusce.
ČOKOLADNI RAJ starinska torta uz koju se zaboravljaju svi mogući problemi
Perfektan izbor za sve čokoljupce jer odmah diže raspoloženje.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)