VANILICE BEZ MASTI Nekada su ih domaćice često pravile, počastite se i vi danas!
Dajemo vam recept bez masti, sa kiselom pavlakom.

Sastojci:
Možda vas zanima:

ALFAHORES Vanilice na argentinski način, tope se u ustima
Umesto džemom pune se mlečnim filom.

NEODOLJIVE VANILICE Treba vam samo 3 sastojka, a nikad slađe i ukusnije
Prave se lako, a smažu brzo.

SRCE VANILICE Iznenadite voljenu osobu za Dan zaljubljenih sa neodoljivim kolačićima
Neodoljivi kolači nestaće sa stola odmah.

STARINSKE VANILICE Neodoljivi sitni kolači savršeni za svaki svečanost
Slatkiš bez mane. po starom receptu.
500 g brašna
200 g margarina
5 kašika kisele pavlake
2 žumanceta
2 kašike kristal šećera
Rendana kora od 1 limuna
Prah šećer za posipanje
Džem po želji
Priprema:
Margarin penasto umutiti sa kristal šećerom, pa zatim dodati žumanca i rendanu koru limuna. Sjediniti i dodati pavlaku, a zatim brašno i zamesiti testo. Ostaviti 30 minuta. Razvući ga oklagijom na pobrašnjenoj podlozi da bude debljine oko 0,5 cm, pa vaditi čašicom za rakiju krugove. Ređati u podmazan pleh i peći na 180 stepeni oko 20 minuta, paziti da ostanu bele. Mazati ih džemom po želji i sastavljati po dve, pa uvaljati u prah šećer.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

DIJETALNO -POSNI PUDING Čokoladno savršenstvo koje će da vam ulepša radnu nedelju
Gotov za tili čas, a topi se u ustima.

NEODOLJIVA TORTICA OD LIMUNA Uživajte u mirisu koji će ispuniti vaš dom
U savršenom slatko-kiselkastom spoju, ukusa za pamćenje.

NEODOLJIVE ČOKO KOCKE Posni kolač mekan kao duša, a uspeva i početnicima
Slatke i kremaste, za sve prilike kada vam se jede nešto slatko.

EGIPATSKI KOLAČ Desert sa medom i bademom koji se topi u ustima
Drugačiji i ukusan, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.

LAVA KOLAČ SA BELOM ČOKOLADOM Klasik u punom sjaju, kao osmišljen za dolazak iznenadnih gostiju
Kremast i sladak, nestaće sa stola čim se postavi.
Komentari (0)