VANILICE BEZ MASTI Nekada su ih domaćice često pravile, počastite se i vi danas!
Dajemo vam recept bez masti, sa kiselom pavlakom.
Sastojci:
500 g brašna
200 g margarina
5 kašika kisele pavlake
2 žumanceta
2 kašike kristal šećera
Rendana kora od 1 limuna
Prah šećer za posipanje
Džem po želji
Priprema:
Margarin penasto umutiti sa kristal šećerom, pa zatim dodati žumanca i rendanu koru limuna. Sjediniti i dodati pavlaku, a zatim brašno i zamesiti testo. Ostaviti 30 minuta. Razvući ga oklagijom na pobrašnjenoj podlozi da bude debljine oko 0,5 cm, pa vaditi čašicom za rakiju krugove. Ređati u podmazan pleh i peći na 180 stepeni oko 20 minuta, paziti da ostanu bele. Mazati ih džemom po želji i sastavljati po dve, pa uvaljati u prah šećer.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
POSNE VANILICE Dajemo vam najbolji recept da se svi u kući zaslade!
Starinski kolači čija popularnost ne prolazi.
STARINSKE VANILICE ZA NAJLEPŠU SLAVU Prhke i mekane kao duša
Savršeno idu uz čaj ili kafu.
LEŠNIK GNEZDA SAVRŠENA ZA SLAVU Gotova začas, a i dupla mera će biti malo
Naprave se lako, a smažu čim se postave.
POSNA LEŠNIK GNEZDA Prave se maltene sama, a vole ih od 7 do 107 godina
Savršena za slavsku trpezu.
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
Komentari (0)