VANILICE BEZ MASTI Nekada su ih domaćice često pravile, počastite se i vi danas!

Trpeza/ V.V.

08:30

Slatki kutak 0

Dajemo vam recept bez masti, sa kiselom pavlakom.

VANILICE BEZ MASTI Nekada su ih domaćice često pravile, počastite se i vi danas!
Shutterstock

Sastojci:

500 g brašna

200 g margarina

5 kašika kisele pavlake

2 žumanceta

2 kašike kristal šećera

Rendana kora od 1 limuna

Prah šećer za posipanje

Džem po želji

Priprema:

Margarin penasto umutiti sa kristal šećerom, pa zatim dodati žumanca i rendanu koru limuna. Sjediniti i dodati pavlaku, a zatim brašno i zamesiti testo. Ostaviti 30 minuta. Razvući ga oklagijom na pobrašnjenoj podlozi da bude debljine oko 0,5 cm, pa vaditi čašicom za rakiju krugove. Ređati u podmazan pleh i peći na 180 stepeni oko 20 minuta, paziti da ostanu bele. Mazati ih džemom po želji i sastavljati po dve, pa uvaljati u prah šećer.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading