Bela bajadera sa kokosom i keksom osvojiće vas bez previše filozofiranja svojom nežnošću i kremastim ukusom
Iako je najčešća klasična bajadera sa čokoladom i orasima, ova bela bajadera s kokosom i keksom je pravo blago
Bela bajadera s kokosom
Sastojci
250 g putera
250 g šećera
200 ml mleka
250 g mlevenog keksa
200 g kokosa
1 čaša pavlake
2 štangle bele čokolade
Za glazuru:
200 g bele čokolade
4 kašike suncokretovog ulja
50 g putera
PRIPREMA:
U činiju stavite mleko i šećer, dodajte puter i belu čokoladu i ostavite da se sve otopi i provri. Zatim sklonite sa vatre i umešajte mleveni keks i kokos. Ovako dobijenu smesu rasporedite po papiru za pečenje u većem plehu (cca 40×30 cm) i zagladite odozgo. Sve prelijte glazurom od bele čokolade koja se pravi tako što se čokolada sa puterom i uljem rastopi u šerpi na laganoj vatri. Ostaviti da se sve dobro ohladi, pa iseći na manje štapiće. Bajader do serviranja čuvajte u kutijama sa poklopcima. Bajadera ne mora obavezno da se drži u frižideru, pošto u njoj nema jaja, ali mislim da je lepša i ukusnija ako se drži u frižideru.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
TORTA SA MALINAMA Raskošna i neodoljiva poslastica za sva vremena i prilike, a miriše na ljubav
Torta sa dva fila raspametiće i one izbirljive.
NUGAT TORTA Kremasta poslastica koja se topi u ustima, a miriše na ljubav
Fenomenalna poslastica smaže se za tren oka.
NJUJORŠKI ČIZKEJK Fenomenalni kolač koji obara s nogu, klasik bez premca
Najpoznatiji čizkejk na svetu pravi se u Njujorku.
SUTLIJAŠ Desert koji se pravi brzo i lako, a miriše na dane detinjstva i bakinu kuhinju
Neodoljivi sutlijaš oduševiće i one koji ne vole slatko.
MARININA ČOKOLADNA TORTA BOLJA OD ONE KLASIČNE Za pravo zadovoljstvo
Napravite preukusnu poslasticu po receptu Marine Ćosić Pejić, autorke profila Mama kuva s bebom
Komentari (0)