Bela bajadera sa kokosom i keksom osvojiće vas bez previše filozofiranja svojom nežnošću i kremastim ukusom
Iako je najčešća klasična bajadera sa čokoladom i orasima, ova bela bajadera s kokosom i keksom je pravo blago
Bela bajadera s kokosom
Sastojci
250 g putera
250 g šećera
200 ml mleka
250 g mlevenog keksa
200 g kokosa
1 čaša pavlake
2 štangle bele čokolade
Za glazuru:
200 g bele čokolade
4 kašike suncokretovog ulja
50 g putera
PRIPREMA:
U činiju stavite mleko i šećer, dodajte puter i belu čokoladu i ostavite da se sve otopi i provri. Zatim sklonite sa vatre i umešajte mleveni keks i kokos. Ovako dobijenu smesu rasporedite po papiru za pečenje u većem plehu (cca 40×30 cm) i zagladite odozgo. Sve prelijte glazurom od bele čokolade koja se pravi tako što se čokolada sa puterom i uljem rastopi u šerpi na laganoj vatri. Ostaviti da se sve dobro ohladi, pa iseći na manje štapiće. Bajader do serviranja čuvajte u kutijama sa poklopcima. Bajadera ne mora obavezno da se drži u frižideru, pošto u njoj nema jaja, ali mislim da je lepša i ukusnija ako se drži u frižideru.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)