KOLAČ SA MAKOM I VIŠNJAMA Desert mekan kao duša koji budi sva čula

Ivana Pavlović

17:00

Slatki kutak 0

Fenomenalni desert nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.

kolač sa makom i višnjama
Shutterstock

Potrebno je:

  • 3 jaja
  • 300 g višanja
  • 200 g mlevenog maka
  • 2 šolje (200 ml) brašna
  • 1,5 šolja šećera
  • 1 šolja jogurta
  • 1/2 šolje ulja
  • 1 prašak za pecivo

Priprema:
Izvadite koštice iz višanja i dobro ih ocedite, pa ih pospite sa malo brašna i promešajte. Umutite belanca u čvrst sneg, dodajte šećer i mutite dok se ne istopi. Dodajte jedno po jedno žumance sve vreme muteći. Sipajte ulje i jogurt u izmešajte. Dodajte pomešane brašno, mak i prašak za pecivo. Izmešajte kašikom, sipajte u podmazan pleh i pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni dok kolač ne bude polupečen. Tada odozgo rasporedite višnje i vratite u rernu dok kolač ne dobije zlatnosmeđu boju. Čačkalicom probajte da li je pečen unutra.

 

 

 

Možda vas zanima:

trileće

OČARAVAJUĆE TRILEĆE SAVRŠENO ZA ROĐENDAN Recept pevačice Marine Tadić svi hvale, a evo i zašto

15:06

19 novembar, 2024

Slatki kutak

Marina Tadić, pevačica koja je u septembru izbacila novi album „Rođendan“, sa ushićenjem očekuje decembar kada će solističkim koncertom u Mts dvorani obeležiti 20 godina muzičke karijere. Njene stare pesme, među kojima se izdvaja „Još sam ona stara“, publika podjednako voli kao i pre deceniju i po, te nema sumnje da će uglas sa njom pevati najveće hitove. Iako se po njenoj liniji to nikad ne bi reklo, nekadašnja profesorka fizičkog i diplomirani difovac, upravo je majstor za deserte. Majka ćerkice Vere i supruga advokata Uroša ne krije da su joj specijalitet lazanje, kolač sa malinama i trileće.

Komentari (0)

Loading