KOLAČ SA MAKOM I VIŠNJAMA Desert mekan kao duša koji budi sva čula
Fenomenalni desert nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
Potrebno je:
- 3 jaja
- 300 g višanja
- 200 g mlevenog maka
- 2 šolje (200 ml) brašna
- 1,5 šolja šećera
- 1 šolja jogurta
- 1/2 šolje ulja
- 1 prašak za pecivo
Priprema:
Izvadite koštice iz višanja i dobro ih ocedite, pa ih pospite sa malo brašna i promešajte. Umutite belanca u čvrst sneg, dodajte šećer i mutite dok se ne istopi. Dodajte jedno po jedno žumance sve vreme muteći. Sipajte ulje i jogurt u izmešajte. Dodajte pomešane brašno, mak i prašak za pecivo. Izmešajte kašikom, sipajte u podmazan pleh i pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni dok kolač ne bude polupečen. Tada odozgo rasporedite višnje i vratite u rernu dok kolač ne dobije zlatnosmeđu boju. Čačkalicom probajte da li je pečen unutra.
Možda vas zanima:
BRZI KOLAČ SA CIMETOM SAVRŠEN ZA HLADNE DANE A pravi se maltene sam
Zamiriše cela kuća dok se peče, a super ide uz čaj ili kafu.
KUGLOF SA KARAMELOM IZ BAKINE KUHINJE Mekan, vazdušast i prepun hrskavih oraha
Svi će vam tražiti dodatno parče.
POSNO MEDENO SRCE Ovo je najsočniji kolač koji ste ikada probali, a gotov je za pola sata
Ako postite, a jede vam se nešto slatko, evo savršenog kolača koji se brzo pravi, a ukus mu je savršen.
KOH SA MLEVENIM KEKSOM MILUJE NEPCA A savršen za iznenadne goste
Sočan i sladak, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)