KOLAČ SA MAKOM I VIŠNJAMA Desert mekan kao duša koji budi sva čula

Izvor: Ivana Pavlović

17:00

Slatki kutak 0

Fenomenalni desert nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.

kolač sa makom i višnjama
Shutterstock

Potrebno je:

  • 3 jaja
  • 300 g višanja
  • 200 g mlevenog maka
  • 2 šolje (200 ml) brašna
  • 1,5 šolja šećera
  • 1 šolja jogurta
  • 1/2 šolje ulja
  • 1 prašak za pecivo

Priprema:
Izvadite koštice iz višanja i dobro ih ocedite, pa ih pospite sa malo brašna i promešajte. Umutite belanca u čvrst sneg, dodajte šećer i mutite dok se ne istopi. Dodajte jedno po jedno žumance sve vreme muteći. Sipajte ulje i jogurt u izmešajte. Dodajte pomešane brašno, mak i prašak za pecivo. Izmešajte kašikom, sipajte u podmazan pleh i pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni dok kolač ne bude polupečen. Tada odozgo rasporedite višnje i vratite u rernu dok kolač ne dobije zlatnosmeđu boju. Čačkalicom probajte da li je pečen unutra.

 

 

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading