SLATKO ZADOVOLJSTVO Rolat od kokosa i malina, bez pečenja i kuvanja, a ukus kao sladoled
Savršena kombinacija ukusa.
Sastojci:
Tamni deo:
250 g mlevenog keksa
100 g šećera u prahu
1 kašika kakaoa
50 g čokolade za kuvanje
100 ml mleka
Beli deo:
150 g maslaca
50 ml mleka
50 g šećera u prahu
100 g kokosa
Još:
150 g zaleđenih ili svežih malina (mogu i višnje)
Priprema:
Istopite čokoladu na tihoj vatri. U činiju stavite keks, šećer u prahu, istopljenu čokoladu, kakao i toplo mleko. Dobro izmešajte da se dobije ujednačena smesa. Stavite je u kesu za zamrzivač od 3 litra i oklagijom rstanjite na veličinu kese. Kesu isecite na spoju i otvorite. remu od kokosa.
Za beli deo mikserom umutite omekšali maslac, mleko i šećer u prahu. Dodajte i kokos i sjedinite mikserom. Stavite preko tamnog dela i ravnomerno rasporedite. Preko poređajte oceđene maline (ako su bile zaleđene) i blago utisnite. Čvrsto urolajte, pospite kokosom, obmotajte istom kesom i stavite u frižider preko noći da se stegne.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
SUTLIJAŠ Desert koji se pravi brzo i lako, a miriše na dane detinjstva i bakinu kuhinju
Neodoljivi sutlijaš oduševiće i one koji ne vole slatko.
MARININA ČOKOLADNA TORTA BOLJA OD ONE KLASIČNE Za pravo zadovoljstvo
Napravite preukusnu poslasticu po receptu Marine Ćosić Pejić, autorke profila Mama kuva s bebom
BRZE POSNE KEKS BOMBICE Naprave se za 5 minuta, a pojedu u trenu
Savršene za slavsku trpezu, nestaće sa stola odmah.
POSNA KEKS TORTA SA VIŠNJAMA Brza poslastica koja se smaže u trenu, a uspeva svima
Neodoljiva poslastica pravi se brzo i lako, a pojede još brže.
POSNA ŠVARCVALD TORTA Očaravajuća poslastica koja ni malo ne zaostaje za originalom
Ako volite Švarcvald tortu, njenu posnu verziju ćete obožavati.
Komentari (0)