SLATKO ZADOVOLJSTVO Rolat od kokosa i malina, bez pečenja i kuvanja, a ukus kao sladoled
Savršena kombinacija ukusa.

Sastojci:
Tamni deo:
250 g mlevenog keksa
100 g šećera u prahu
1 kašika kakaoa
50 g čokolade za kuvanje
100 ml mleka
Beli deo:
150 g maslaca
50 ml mleka
50 g šećera u prahu
100 g kokosa
Još:
150 g zaleđenih ili svežih malina (mogu i višnje)
Priprema:
Istopite čokoladu na tihoj vatri. U činiju stavite keks, šećer u prahu, istopljenu čokoladu, kakao i toplo mleko. Dobro izmešajte da se dobije ujednačena smesa. Stavite je u kesu za zamrzivač od 3 litra i oklagijom rstanjite na veličinu kese. Kesu isecite na spoju i otvorite. remu od kokosa.
Za beli deo mikserom umutite omekšali maslac, mleko i šećer u prahu. Dodajte i kokos i sjedinite mikserom. Stavite preko tamnog dela i ravnomerno rasporedite. Preko poređajte oceđene maline (ako su bile zaleđene) i blago utisnite. Čvrsto urolajte, pospite kokosom, obmotajte istom kesom i stavite u frižider preko noći da se stegne.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

LEDENE KOCKE SA ŠUMSKIM VOĆEM Kremasti desert koji u isto vreme i ledi i sladi
Osvežavajuće i lagane, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.

BAKLAVA ROLAT Omiljena poslastica u malo drugačijem izdanju, prste da poližete
Fenomenalan desert za prave sladokusce.

ROZEN TORTA SA MAKOM Očaravajuća poslastica ukusa koji priča priče, za pravo uživanje
Neodoljiva torta nestaće sa stola odmah.

KUGLOF SA KOKOSOM Mirisni desert koji budi uspomene na dane letovanja
Mekan i sladak, nećete moći da prestanete da ga jedete.

Komentari (0)