SLATKO ZADOVOLJSTVO Rolat od kokosa i malina, bez pečenja i kuvanja, a ukus kao sladoled
Savršena kombinacija ukusa.
Sastojci:
Tamni deo:
250 g mlevenog keksa
100 g šećera u prahu
1 kašika kakaoa
50 g čokolade za kuvanje
100 ml mleka
Beli deo:
150 g maslaca
50 ml mleka
50 g šećera u prahu
100 g kokosa
Još:
150 g zaleđenih ili svežih malina (mogu i višnje)
Priprema:
Istopite čokoladu na tihoj vatri. U činiju stavite keks, šećer u prahu, istopljenu čokoladu, kakao i toplo mleko. Dobro izmešajte da se dobije ujednačena smesa. Stavite je u kesu za zamrzivač od 3 litra i oklagijom rstanjite na veličinu kese. Kesu isecite na spoju i otvorite. remu od kokosa.
Za beli deo mikserom umutite omekšali maslac, mleko i šećer u prahu. Dodajte i kokos i sjedinite mikserom. Stavite preko tamnog dela i ravnomerno rasporedite. Preko poređajte oceđene maline (ako su bile zaleđene) i blago utisnite. Čvrsto urolajte, pospite kokosom, obmotajte istom kesom i stavite u frižider preko noći da se stegne.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)