KOLAČ OD ORAHA I PUDINGA Savršen slatkiš od osnovnih namirnica, plus ne zahteva mnogo vremena
Jeftina poslastica za celu porodicu.
Sastojci:
Kora:
5 jaja
7 kašika mlevenih oraha
5 kašika šećera
3 kašike brašna
1 kesica praška za pecivo
Preliv:
300 ml vode
150 g šećera
Fil:
2 kesice pudinga
5 kašika šećera
600 ml mleka
125 g margarina
Dekoracija:
200 ml slatke pavlake
Priprema:
Kora: Umutiti čvrsto belanca, dodati šećer i mutiti da se istopi. Dodati žumanca i sjediniti mikserom. Dodati brašno pomešano sa praškom za pecivom i orahe. Izmešati kašikom. Sipati u podmazan pleh i peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok kora ne počne da se odvaja od ivica pleha. Pečenu koru preliti sirupom od šećera i vode koji se kuvao 3 minuta od trenutka kada provri.
Fil: Pomešajte puding sa nekoliko kašika mleka (od onih 600 ml) i razmutite da nema grudvica. Ostatak mleka i šećer stavite da se kuva i kad provri smanjite temperaturu, pa dodajte smesu od pudinga. Kuvajte uz mešanje dok se ne zgusne. Kada se prohladi, dodajte margarin i umutite. Stavite preko kore. Na fil namažite umućenu slatku pavlaku.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
KOLAČI KOJI SE NE PEKU Čokoladne kocke sa orasima su ukusne i kremaste, a jednostavno se prave
Slatkiš koji će uspeti i domaćicama koje su početnice u kuvanju.
SVE PO DVA KOLAČ Biskvitni slatkiš koji je jednostavan za pripremu, a preukusan
Kolač je izdašan, pa ćete imati i za sutra - za slatku užinu ili poslasticu.
NAJBRŽI MOGUĆI! Čokoladni kolač fantastičnog ukusa, odlično ide uz kafu
Biskvitni kolač koji može da stoji nekoliko dana.
BAKIN KOLAČ Recept za najmekše vafle na svetu koje unuci obožavaju!
Možete ih mazati džemom, kremom ili jesti uz čaj i kafu.
ČOKOLADNI KUGLOF Dekorativna poslastica ukusa koji se pamti za prave sladokusce
Neodoljiv i sladak, oboriće s nogu i one koji ne vole slatko.
ROZEN TORTA Fenomenalna poslastica za sva vremena i prilike, otopićete se od miline
Idealna za svečanu i slavsku trpezu.
PISTAĆ LOPTICE Očaravajući zalogajčići smažu se za tren oka, a ukrasiće svaku svečanu trpezu
Neodoljivi sitni kolači tope se u ustima, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
KLADKAKA Švedski desert pomera granice dobrog ukusa, a uspeće svima
Kladkaka, tipičan švedski desert sličan američkom brauniju, u bukvalnom prevodu znači „lepljivi, blatnjavi kolač“. Hrskave spoljašnjosti i mekane, gnjecave unutrašnjosti, raspametiće i one izbirljive. Napravljen od jednostavnih sastojaka, razlikuje se od drugih kolača jer ne sadrži prašak za pecivo. Slatkiš spreman za 20 minuta, neverovatnog ukusa koji se pamti. Najbolje da ga poslužite uz voće, sladoled ili šlag.
AKO VOLITE KLASIČNE MAFINE OVE ĆETE OBOŽAVATI Kikiriki puter im daje posebnu draž
Neodoljivi zalogajčići nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)