KOLAČ OD ORAHA I PUDINGA Savršen slatkiš od osnovnih namirnica, plus ne zahteva mnogo vremena

Vesna Vukadinović

10:30

Slatki kutak 0

Jeftina poslastica za celu porodicu.

kulinarski specijalitet
Printscreen/Youtube

Sastojci:

Kora:

5 jaja

7 kašika mlevenih oraha

5 kašika šećera

3 kašike brašna

1 kesica praška za pecivo

Preliv:

300 ml vode

150 g šećera

Fil:

2 kesice pudinga

5 kašika šećera

600 ml mleka

125 g margarina

Dekoracija:

200 ml slatke pavlake

Priprema:

Kora: Umutiti čvrsto belanca, dodati šećer i mutiti da se istopi. Dodati žumanca i sjediniti mikserom. Dodati brašno pomešano sa praškom za pecivom i orahe. Izmešati kašikom. Sipati u podmazan pleh i peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok kora ne počne da se odvaja od ivica pleha. Pečenu koru preliti sirupom od šećera i vode koji se kuvao 3 minuta od trenutka kada provri.

Fil: Pomešajte puding sa nekoliko kašika mleka (od onih 600 ml) i razmutite da nema grudvica. Ostatak mleka i šećer stavite da se kuva i kad provri smanjite temperaturu, pa dodajte smesu od pudinga. Kuvajte uz mešanje dok se ne zgusne. Kada se prohladi, dodajte margarin i umutite. Stavite preko kore. Na fil namažite umućenu slatku pavlaku.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

kladkaka

KLADKAKA Švedski desert pomera granice dobrog ukusa, a uspeće svima

10:30

16 maj, 2024

Slatki kutak

Kladkaka, tipičan švedski desert sličan američkom brauniju, u bukvalnom prevodu znači „lepljivi, blatnjavi kolač“. Hrskave spoljašnjosti i mekane, gnjecave unutrašnjosti, raspametiće i one izbirljive. Napravljen od jednostavnih sastojaka, razlikuje se od drugih kolača jer ne sadrži prašak za pecivo. Slatkiš spreman za 20 minuta, neverovatnog ukusa koji se pamti. Najbolje da ga poslužite uz voće, sladoled ili šlag.

Komentari (0)

Loading