JEFTINA POSLASTICA Kolač od oraha i pudinga koji brzo napravi, a uživaćete u svakom zalogaju
Kremasti kolač koji će vas oduševiti.
Sastojci:
Kora:
5 jaja
7 kašika mlevenih oraha
5 kašika šećera
3 kašike brašna
1 kesica praška za pecivo
Preliv:
300 ml vode
150 g šećera
Fil:
2 kesice pudinga od vanile
5 kašika šećera
600 ml mleka
125 g margarina
Dekoracija:
200 ml slatke pavlake
Priprema:
Kora: Umutiti čvrsto belanca, dodati šećer i mutiti da se istopi. Dodati žumanca i sjediniti mikserom. Dodati brašno pomešano sa praškom za pecivom i orahe. Izmešati kašikom. Sipati u podmazan pleh i peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok kora ne počne da se odvaja od ivica pleha. Pečenu koru preliti sirupom od šećera i vode koji se kuvao 3 minuta od trenutka kada provri.
Fil: Pomešajte puding sa nekoliko kašika mleka (od onih 600 ml) i razmutite da nema grudvica. Ostatak mleka i šećer stavite da se kuva i kad provri smanjite temperaturu, pa dodajte smesu od pudinga. Kuvajte uz mešanje dok se ne zgusne. Kada se prohladi, dodajte margarin i umutite. Stavite preko kore. Na fil namažite umućenu slatku pavlaku.
Možda vas zanima:
KOLAČI KOJI SE NE PEKU Čokoladne kocke sa orasima su ukusne i kremaste, a jednostavno se prave
Slatkiš koji će uspeti i domaćicama koje su početnice u kuvanju.
SVE PO DVA KOLAČ Biskvitni slatkiš koji je jednostavan za pripremu, a preukusan
Kolač je izdašan, pa ćete imati i za sutra - za slatku užinu ili poslasticu.
NAJBRŽI MOGUĆI! Čokoladni kolač fantastičnog ukusa, odlično ide uz kafu
Biskvitni kolač koji može da stoji nekoliko dana.
BAKIN KOLAČ Recept za najmekše vafle na svetu koje unuci obožavaju!
Možete ih mazati džemom, kremom ili jesti uz čaj i kafu.
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
Komentari (0)