ČOKOLADNI KREM U ČAŠI Ima ukus kao sladoled i napravi se za 15 minuta! Obožavaćete ga!
Slatkiš koji ćete brzo napraviti, a sigurno će vam se dopasti.
Sastojci:
500 ml čokoladnog mleka
80 g čokolade za kuvanje
50 g gustina
1 kašika šećera
Rendana kora od 1 pomorandže
Priprema:
Gustin razmutiti sa 100 ml čokoladnog mleka da nema grudvica. U ostatak mleka dodati šećer i staviti da provri. Tada dodati razmućen gustin i kuvati uz stalno mešanje da se zgusne. Skloniti sa ringle, dodati čokoladu i mešati da se otopi. Sipati u činijice, posuti korom pomorandže i ostaviti da se ohladi.
Možda vas zanima:
ROLAT MAČJE OČI Starinski kolač sa bananom i ukusnim kremom koji se prosto topi u ustima!
Mačje oči je jedan od najukusnijih kolača sa bananom i veoma je izdašan.
PITA SA VIŠNJAMA I PLAZMOM Savršen slatkiš uz popodnevnu kafu s prijateljima
Priprema ove pite od višanja je jako jednostavna i svima uspeva
SAVRŠEN LETNJI DESERT Griz kocke koje se ne peku, brzo su gotove, jeftine, a prosto neodoljive!
Prava poslastica za vrele dane.
MRAMORNI KOLAČ SA BRESKVAMA Savršeno mekan i sočan, a svima uspeva!
Ovaj kolač sa breskvama svi vole, a može stajati 2-3 dana u zatvorenoj posudi.
ČOKOLADNI KUGLOF Dekorativna poslastica ukusa koji se pamti za prave sladokusce
Neodoljiv i sladak, oboriće s nogu i one koji ne vole slatko.
ROZEN TORTA Fenomenalna poslastica za sva vremena i prilike, otopićete se od miline
Idealna za svečanu i slavsku trpezu.
PISTAĆ LOPTICE Očaravajući zalogajčići smažu se za tren oka, a ukrasiće svaku svečanu trpezu
Neodoljivi sitni kolači tope se u ustima, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
KLADKAKA Švedski desert pomera granice dobrog ukusa, a uspeće svima
Kladkaka, tipičan švedski desert sličan američkom brauniju, u bukvalnom prevodu znači „lepljivi, blatnjavi kolač“. Hrskave spoljašnjosti i mekane, gnjecave unutrašnjosti, raspametiće i one izbirljive. Napravljen od jednostavnih sastojaka, razlikuje se od drugih kolača jer ne sadrži prašak za pecivo. Slatkiš spreman za 20 minuta, neverovatnog ukusa koji se pamti. Najbolje da ga poslužite uz voće, sladoled ili šlag.
AKO VOLITE KLASIČNE MAFINE OVE ĆETE OBOŽAVATI Kikiriki puter im daje posebnu draž
Neodoljivi zalogajčići nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)