ČOKOLADNI KREM U ČAŠI Ima ukus kao sladoled i napravi se za 15 minuta! Obožavaćete ga!

Vesna Vukadinović

17:00

Slatki kutak 0

Slatkiš koji ćete brzo napraviti, a sigurno će vam se dopasti.

kulinarski specijalitet
Shutterstock

Sastojci:

500 ml čokoladnog mleka

80 g čokolade za kuvanje

50 g gustina

1 kašika šećera

Rendana kora od 1 pomorandže

Priprema:

Gustin razmutiti sa 100 ml čokoladnog mleka da nema grudvica. U ostatak mleka dodati šećer i staviti da provri. Tada dodati razmućen gustin i kuvati uz stalno mešanje da se zgusne. Skloniti sa ringle, dodati čokoladu i mešati da se otopi. Sipati u činijice, posuti korom pomorandže i ostaviti da se ohladi.

 

Možda vas zanima:

kladkaka

KLADKAKA Švedski desert pomera granice dobrog ukusa, a uspeće svima

10:30

16 maj, 2024

Slatki kutak

Kladkaka, tipičan švedski desert sličan američkom brauniju, u bukvalnom prevodu znači „lepljivi, blatnjavi kolač“. Hrskave spoljašnjosti i mekane, gnjecave unutrašnjosti, raspametiće i one izbirljive. Napravljen od jednostavnih sastojaka, razlikuje se od drugih kolača jer ne sadrži prašak za pecivo. Slatkiš spreman za 20 minuta, neverovatnog ukusa koji se pamti. Najbolje da ga poslužite uz voće, sladoled ili šlag.

Komentari (0)

Loading