NIKAD LAKŠE I LEPŠE Rafaelo bombice, slatki zalogaji koji se brzo naprave, a još brže pojedu!
Ovim receptom su svi oduševljeni!
Sastojci:
500 g mleka u prahu
400 g kokosa
300 g šećera
250 g margarina
200 ml vode
100 g lešnika
Priprema:
Vodu staviti da provri pa dodati šećer i kad se istopi staviti margarin i mešati da se istopi. Dodati mleko u prahu, 250 g kokosa, dobro izmešati da nema grudvica)i ostaviti da se ohladi. Od ohlađene smese praviti kuglice i u sredinu stavljati lešnik. Uvaljati u kokos i staviti u frižider da se stegnu.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
BEČKA PITA Popularan kolač koji se ne peče, pravi izbor za vikend poslasticu
Bečka pita ima tri različita sloja i veoma je izdašna.
STARINSKI PIVČIĆI Sočne, slatke kiflice koje se tradicionalno prave u dane posta
Neponovljivi starinski kolačići koje naše domaćice često prave jer se dobije velika količina, a svi ih vole.
BAJADERA SA LEŠNICIMA Recept za sitne kolače koji odolevaju vremenu, a gotovi su za 20 minuta!
Izdašna poslastica, idealna za porodična okupljanja.
NEVEROVATNO BRZO Čokoladne kocke sa orasima su gotove za 20 minuta, ne peku se, a preukusne!
Slatkiš koji će uspeti i domaćicama koje su početnice u kuvanju.
TIRAMISU KUGLICE Mekane kao oblak, a savršeno se slažu sa šoljicom kafe, za sve prilike
Slatki zalogajčići nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
BOEM KOCKE Kolač u savršenom spoju sa orasima, a svi će vam tražiti dodatak
Fenomenalni desert nestaće sa stola čim se postavi, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
ROLAT SA MAKOM Očaravajući desert mekan kao duša, poći će vam voda na usta
Služite samostalno ili pospite šećerom u prahu.
ČOKOLADNI KOLAČ SA KOKOSOM Gotov očas posla, nema jaja, a ne treba da palite mikser
Uspeva svima, a oduševiće sve sladokusce.
DOMAĆE TOBLERONE Fantazija ukusa, nestaće sa stola čim se postave, a tajna je u ovome
Neodoljivi i ukusni, ulepšaće svaku svečanu trpezu.
Komentari (0)