ZASLADITE SE KAO IZ BAJKE Bela dolina torta - biser među poslasticama

sLOBODANKA ćORIĆ

06:41

Slatki kutak 0

Savršen desert, kojim su naše bake dočekivale unuke

torta
Printscreen

Sastojci:

  • 18 jaja
  • 800 g šećera
  • 3 kašike vinskog sirćeta
  • 300 g čokolade za kuvanje
  • 8 kašika gustina
  • 1 puding od vanile
  • 9 dl mleka
  • 250 g margarina

Priprema:

Umutiti jak šne od 5 belanaca i 200 g šećera, pa dodati 1 kašiku vinskog sirćeta.

Smesu sipati u pleh oblozen papirom za pečenje i peći tj. sušiti u rerni na 150 stepeni oko sat vremena. Postupak ponoviti 3 puta. Pečene kore preliti sa po 100 g otopljene cokolade. I ostaviti da se čokolada stegne.
Umutiti 18 žumanaca sa 200 gr šećera, 8 kasika gustina i 1 pudingom od vanile. Skuvati umućenu smesu sa žumancima u 9 dl mleka, pa ostaviti da se skroz ohadi. Izdraditi margarin pa ga dodati ohlađenom kremu.

Filovati: kora pa fil i tako 3 puta.
Celu tortu premazati šlagom, dekoracija po želji.

Komentari (0)

Loading