ČAROLIJA SLASTI Rimljanka, kremasta torta savršenog ukusa
Nestvarno ukusna poslastica od pet slojeva

Sastojci za koru:
- 5 belanaca,
- prstohvat soli,
- 7 kašika šećera,
- pola kašike kakao praha,
- 7 kašika mlevenih oraha ili lešnika,
- 5 ravnih kašika brašna.
Za fil:
- 700 ml mleka,
- 5 žumanaca,
- 5 kašika šećera,
- 2 pudinga od vanile,
- 200 g margarina,
- 50 g šećera u prahu,
- 100 g šlag krema sa ukusom vanile,
- 120 ml mleka,
- 150 g čokolade za kuvanje,
- 100 g mlečne čokolade,
- 7 kašika mlevenih ili seckanih oraha ili lešnika.
Priprema:
Belanca umutiti postepeno dodavajući šećer i so, pa dodati ostale sastojke i lepo sjediniti, pa prebaciti smesu u pleh veličine oko 23x23 i peći 20 minuta na 180 stepeni.
Od mleka odvojite oko 50 ml, a ostatak stavite da se zagreva u šerpi. Žumanca i šećer umutite, pa dodajte prašak za puding i odvojenih 50 ml mleka. Lepo sve sjedinite tako da nema grudvica pa zakuvajte u provrelom mleku. Kad se zgusne, sklonite sa šporeta da se potpuno ohladi.
Margarin posebno umutite sa šećerom u prahu, pa dodajte u ohlađeni krem, koji ste pre toga takođe malo izmutili mikserom, i sve zajedno lepo umutite da se sjedini. Jednu trećinu krema premažite preko ispečene kore koja se prohladila.
Ostatak fila podelite na dva dela. U jedan deo stavite 150 g čokolade koju ste otopili sa tri kašike ulja ili sa malo slatke pavlake, pa namažite preko žutog fila.

TORTA OD BATATA I CRNE ČOKOLADE Viralni recept koji je oduševio brojne domaćice
Fenomenalna poslastica jednostavne pripreme.

NEODOLJIVA ČOKOLADNA KREMPITA Kolač kakav do sada niste jeli, po receptu iz zaboravljene sveske
Kremasti kolač obožavaće cela porodica.

PROLEĆNA PITA SA JABUKAMA I MLEVENIM KEKSOM Starinska poslastica na moderan način, nema ko je ne voli
Slatka i osvežavajuća, a uspeva i početnicima.

TIRAMISU PO ORIGINALNOJ ITALIJANSKOJ RECEPTURI Bogovski kremasti desert za ljubitelje kafe
Ako volite kafu, ovaj neodoljivi kolač ćete obožavati.

MRAMORNI KOLAČ BOLJI OD KLASIČNOG U savršenom spoju sa kafom, za jutro koje se pamti
Sočan i sladak, obožavaćete ga od prvog zalogaja.
Komentari (0)