ČAROLIJA SLASTI Rimljanka, kremasta torta savršenog ukusa
Nestvarno ukusna poslastica od pet slojeva
Sastojci za koru:
- 5 belanaca,
- prstohvat soli,
- 7 kašika šećera,
- pola kašike kakao praha,
- 7 kašika mlevenih oraha ili lešnika,
- 5 ravnih kašika brašna.
Za fil:
- 700 ml mleka,
- 5 žumanaca,
- 5 kašika šećera,
- 2 pudinga od vanile,
- 200 g margarina,
- 50 g šećera u prahu,
- 100 g šlag krema sa ukusom vanile,
- 120 ml mleka,
- 150 g čokolade za kuvanje,
- 100 g mlečne čokolade,
- 7 kašika mlevenih ili seckanih oraha ili lešnika.
Priprema:
Belanca umutiti postepeno dodavajući šećer i so, pa dodati ostale sastojke i lepo sjediniti, pa prebaciti smesu u pleh veličine oko 23x23 i peći 20 minuta na 180 stepeni.
Od mleka odvojite oko 50 ml, a ostatak stavite da se zagreva u šerpi. Žumanca i šećer umutite, pa dodajte prašak za puding i odvojenih 50 ml mleka. Lepo sve sjedinite tako da nema grudvica pa zakuvajte u provrelom mleku. Kad se zgusne, sklonite sa šporeta da se potpuno ohladi.
Margarin posebno umutite sa šećerom u prahu, pa dodajte u ohlađeni krem, koji ste pre toga takođe malo izmutili mikserom, i sve zajedno lepo umutite da se sjedini. Jednu trećinu krema premažite preko ispečene kore koja se prohladila.
Ostatak fila podelite na dva dela. U jedan deo stavite 150 g čokolade koju ste otopili sa tri kašike ulja ili sa malo slatke pavlake, pa namažite preko žutog fila.
TIRAMISU KUGLICE Mekane kao oblak, a savršeno se slažu sa šoljicom kafe, za sve prilike
Slatki zalogajčići nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
BOEM KOCKE Kolač u savršenom spoju sa orasima, a svi će vam tražiti dodatak
Fenomenalni desert nestaće sa stola čim se postavi, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
ROLAT SA MAKOM Očaravajući desert mekan kao duša, poći će vam voda na usta
Služite samostalno ili pospite šećerom u prahu.
ČOKOLADNI KOLAČ SA KOKOSOM Gotov očas posla, nema jaja, a ne treba da palite mikser
Uspeva svima, a oduševiće sve sladokusce.
DOMAĆE TOBLERONE Fantazija ukusa, nestaće sa stola čim se postave, a tajna je u ovome
Neodoljivi i ukusni, ulepšaće svaku svečanu trpezu.
Komentari (0)