ŠAMPITA SA KAJSIJAMA Zbog ovog recepta usijao se internet, a kada ga napravite, shvatićete i zašto
Voćne kolače svi vole, još kad su sočni i kremasti, garantovano će svi biti zadovoljni. Obavezno probajte ovo kremasto i voćno zadovoljstvo, jer ćete sigurno "olizati" tanjir i tražiti repete.
Potrebno je:
Za koru: 7 žumanca, 7 kašika šećera, 7 kašika mleka, 7 kašika brašna, 1 kesica praška za pecivo
Za fil: 7 belanca, 7 kašika šećera, 500 g kajsija
Za sirup: 200 g šećera, 100 ml vode
Priprema:
Za koru umutite žumanca sa šećerom, pa dodajte ostale sastojke i umutite kompaktnu smesu. Sipajte je u veći pleh obložen papirom za pečenje i pecite na 180 stepeni oko 20 minuta.
Skuvajte šećer i vodu da dobijete sirup. Umutite belanca, pa kada dobijete čvrst sneg, lagano sipajte sirup uz stalno mešanje.
Iseckajte kajsije što sitnije, pa ih dodajte u fil, promešajte, pa nafilujte koru. Stavite šampitu u frižider da se dobro ohladi i stegne.
AMERIČKE PALAČINKE Pufnaste, sočne i meke, popravljaju dan u trenu
Fenomenalne, sočne i neodoljive.
RUM TORTA Očaravajuća, nepečena poslastica skupog ukusa koja obara s nogu
Ako volite rum, ovu tortu ćete obožavati.
SOČNI KUGLOF Mirisni kolač kao osmišljen za svečanu trpezu, a mekan kao pamuk
Sočni kolač skupog ukusa oboriće s nogu sve koji ga budu probali.
TIRAMISU Donosimo vam originalni italijanski recept za najlepši kolač sa kafom
Ako volite slatkiše i kafu, ovaj klasik italijanske kuhinje ćete obožavati.
BRESKVICE Mnogima omiljeni starinski slatkiš, a poći će vam voda na usta
Neodoljive i slatke, idealne za svečanu i slavsku trpezu.
Komentari (0)