BRESKVICE Mnogima omiljeni starinski slatkiš, a poći će vam voda na usta
Neodoljive i slatke, idealne za svečanu i slavsku trpezu.
Potrebno je
Za testo
- 150 - 200 g masti
- 3 žumanceta
- 100 g čaša šećera
- 5 čaša brašna
- na vrh noža praška za pecivo
Za fil
- 2-3 kašike džema od kajsija
- mleveni orasi
Za ukrašavanje
- ekstrakt crvene boje
- malo mleka da se pomeša
- šećer
Priprema
Zagrejte rernu na 180 stepeni. Izmešajte mast, žumanca, šećer, brašno i prašak za pecivo. Od smese zamesite testo, pa napravite oblik kuglice. Poređajte na pleh obložen papirom za pečenje. Pecite oko 15 minuta na 180 stepeni. Ohlađeno testo presecite na pola pa namažite mešavinom džema i oraha. Zatim preklopite kuglice pa ih umačite u crvenu jestivu boju. Na kraju, cele kuglice uvaljajte u šećer. Bon appetit!
Možda vas zanima:
MAKARONSI Najslađi francuski kolačići koji se smažu očas posla, a uspevaju BAŠ svima
Dekorativno lepi, a ukusom osvajaju na prvi zalogaj.
ČOKOLADNI MAFINI Neodoljivi zalogajčići koji se tope u ustima, a savršeni su za dolazak iznenadnih gostiju
Još slađi i ukusniji od klasičnih, bolje odmah stavite duplu meru.
VANILICE IZ BAKINE KUHINJE BUDE NOSTALGIJU Savršeni za slavsku trpezu, a tope se u ustima
Neodoljive i slatke, najbolje odmah stavite duplu meru.
VANILICE IZ BAKINE KUHINJE BUDE NOSTALGIJU Najbolje stavite odmah duplu meru
Starinski slatkiš nestaće sa stola odmah.
ČOKOLADNI SUFLE Rapsodija ukusa na francuski način, za prave ljubitelje slatkiša
Neodoljiv i mekan kao duša, nestaće sa stola odmah.
AMERIČKE PALAČINKE Pufnaste, sočne i meke, popravljaju dan u trenu
Fenomenalne, sočne i neodoljive.
RUM TORTA Očaravajuća, nepečena poslastica skupog ukusa koja obara s nogu
Ako volite rum, ovu tortu ćete obožavati.
SOČNI KUGLOF Mirisni kolač kao osmišljen za svečanu trpezu, a mekan kao pamuk
Sočni kolač skupog ukusa oboriće s nogu sve koji ga budu probali.
BRESKVICE Mnogima omiljeni starinski slatkiš, a poći će vam voda na usta
Neodoljive i slatke, idealne za svečanu i slavsku trpezu.
Komentari (0)