KROFNE IZ RERNE Ne morate da stojite pored šporeta satima, a ukusnije su od klasičnih

Jelena Vukelić

12:36

Slatki kutak 0

Nema prženja i stajanja pored šporeta satima, a ukusne su kao klasične

krofne
Shutterstock

Sastojci

kora od limuna limuna
200 ml mleka
400 gr brašna
1 kašičica šećera
30 ml maslinovog ulja
3 jaja
malo soli
10 gr kvasca

Za nadev

namaz koji želite (krem, džem...)
šećer u prahu
1 vanilin šećer

Priprema

U mlako mleko staviti kvasac, pa dodati šećer. Kad zapeni sipati u vanglicu, dodati jaja. Zamesiti mekše testo od ulja, kore od limuna, brašna. Pokriti da odmori 30 minuta. 

Razviti testo i vaditi kalupom krofne pa ređati u pleh. Pokriti krpom da malo još narastu. Peći na 180 stepeni C 30 minuta.

Komentari (0)

Loading