KROFNE IZ RERNE Ne morate da stojite pored šporeta satima, a ukusnije su od klasičnih
Nema prženja i stajanja pored šporeta satima, a ukusne su kao klasične
Sastojci
kora od limuna limuna
200 ml mleka
400 gr brašna
1 kašičica šećera
30 ml maslinovog ulja
3 jaja
malo soli
10 gr kvasca
Za nadev
namaz koji želite (krem, džem...)
šećer u prahu
1 vanilin šećer
Priprema
U mlako mleko staviti kvasac, pa dodati šećer. Kad zapeni sipati u vanglicu, dodati jaja. Zamesiti mekše testo od ulja, kore od limuna, brašna. Pokriti da odmori 30 minuta.
Razviti testo i vaditi kalupom krofne pa ređati u pleh. Pokriti krpom da malo još narastu. Peći na 180 stepeni C 30 minuta.
POSNI SLAVSKI KOLAČ PO RECEPTU STAROM 50 GODINA Jedini recept koji vam je potreban
Gosti će biti oduševljeni ukusom.
BOMBICE OD BADEMA ZA NAJLEPŠU POSNU SLAVU Prave se maltene same, a svi ih vole
Savršeno idu uz čaj ili kafu.
BAKIN KOLAČ SA JOGURTOM MIRIŠE NA DETINJSTVO Zbog njega se krši svaka dijeta
Mirisan i sladak, nema ko će mu odoleti.
ČOKO KIKIRIKI TORTA ZA SVETOG NIKOLU Pravi se maltene sama, a po ukusu joj nema ravne
Može i dete da je napravi, a svaki zalogaj miluje nepca.
POSNI TIRAMISU ZA PRAVE KAFOLJUPCE Kolač zbog kog i komšije dolaze nepozvane
Kremast i sočan, i savršeno ide uz šoljicu kafe.
Komentari (0)