OVAKVU KREMPITU JOŠ NISTE PROBALI Slojevita poslastica koja će odmah nestati sa tanjira

Slobodanka Ćorić

22:47

Slatki kutak 0

Ako ste ljubitelj krempite, onda probajte lažnu koja se pravi u slojevima. Slojevita poslastica je mnogima bolja nego originalna

OVAKVU KREMPITU JOŠ NISTE PROBALI Slojevita poslastica koja će odmah nestati sa tanjira
Shutterstock

Sastojci: 

Za krem: 

  • 500 ml mleka 
  • 2 jajeta 
  • 150 g šećera 
  • 20 g vanilin šećera 
  • 60 g kukuruznog skroba 
  • 160 g putera

Za kore:

  • 3-4 jajeta 
  • 100 ml mleka 
  • 100 ml vode 
  • 120 g brašna 
  • 80 g putera 
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica šećera

Još: 

  • listići badema 
  • šećer u prahu 

Priprema krema:

Umutite jaja sa šećerom, vanilin šećerom i skrobom.Sve to dobro izmešajte da se sjedini, pa dodajte mleko.

Mešajte i kuvajte na srednjoj temperaturi dok se smesa ne zgusne.

U posudu sipajte vodu i stavite led, pa unutra stavite šerpu sa kremom. Ostavite da se ohladi, često mešajući. 

Puter dodajte u krem i mikserom sjedinite.

Kore:

Pomešajte puter, mleko, vodu, so i šećer u šerpi dok se ne istope.

Dodajte brašno i kuvajte dok se to ne sjedini.

Treba da dobijete gustu smesu. Izvadite testo i šerpe i postepeno dodajte jaja. Mešajte da se sve ujednači.

Testo razmažite na silikonskoj podlozi dimenzija 30x40 cm u tankom sloju.

Stavite na pleh i pecite na 200°C oko 15-20 minuta. 

Koru isecite na četiri dela, a onda svaki deo na još po dva.

Treba da imate ukupno osam kora.Svaku koru premažite kremom i onda stavite da se poslastica hladi sat vremena.

Tagovi:

Komentari (0)

Loading