OVAKVU KREMPITU JOŠ NISTE PROBALI Slojevita poslastica koja će odmah nestati sa tanjira
Ako ste ljubitelj krempite, onda probajte lažnu koja se pravi u slojevima. Slojevita poslastica je mnogima bolja nego originalna
Sastojci:
Za krem:
- 500 ml mleka
- 2 jajeta
- 150 g šećera
- 20 g vanilin šećera
- 60 g kukuruznog skroba
- 160 g putera
Za kore:
- 3-4 jajeta
- 100 ml mleka
- 100 ml vode
- 120 g brašna
- 80 g putera
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica šećera
Još:
- listići badema
- šećer u prahu
Priprema krema:
Umutite jaja sa šećerom, vanilin šećerom i skrobom.Sve to dobro izmešajte da se sjedini, pa dodajte mleko.
Mešajte i kuvajte na srednjoj temperaturi dok se smesa ne zgusne.
U posudu sipajte vodu i stavite led, pa unutra stavite šerpu sa kremom. Ostavite da se ohladi, često mešajući.
Puter dodajte u krem i mikserom sjedinite.
Kore:
Pomešajte puter, mleko, vodu, so i šećer u šerpi dok se ne istope.
Dodajte brašno i kuvajte dok se to ne sjedini.
Treba da dobijete gustu smesu. Izvadite testo i šerpe i postepeno dodajte jaja. Mešajte da se sve ujednači.
Testo razmažite na silikonskoj podlozi dimenzija 30x40 cm u tankom sloju.
Stavite na pleh i pecite na 200°C oko 15-20 minuta.
Koru isecite na četiri dela, a onda svaki deo na još po dva.
Treba da imate ukupno osam kora.Svaku koru premažite kremom i onda stavite da se poslastica hladi sat vremena.
KOLAČ SA MAKOM I VIŠNJAMA Desert mekan kao duša koji budi sva čula
Fenomenalni desert nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
PUŽIĆI SA MAKOM Neodoljivo pecivo koje se odlično slaže sa šoljicom kafe
Napravite ih za doručak, a biće savršene i za večeru.
PITA OD DUNJA Savršen recept Marte Stjuart za poslasticu od koje će vam poći voda na usta
Recept čuvene američke kuvarice oduševiće i one koji ne vole slatko.
PITA SA JABUKAMA Pravi se od 5 sastojaka, a ukusa kao da ste se trudili satima
Brza pita jednostavne pripreme oduševiće sve sladokusce.
TIRAMISU KUGLICE Mekane kao oblak, a savršeno se slažu sa šoljicom kafe, za sve prilike
Slatki zalogajčići nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
Komentari (0)